Archive for January, 2009

30
Jan
09

Penghulu Hari ?

DSC_0270 copy

special_edit 1copy

love is cinta 1

Penghulu hari segala hari…..

tup tup dah hari jumaat….iaitu Penghulu segala hari, banyak yang kita kena tempuhi tak kira lah situasi yang bakal akan kita tempuhi…yang penting kita kena bersabar segala musibah yang berlaku kat diri kita.

Malam tadi aku kena siapkan drawing untuk mesyuarat pagi nie…hahaha aku leh lalai sepatutnya aku kena siapkan drawing tue semalam tetapi aku lupa yang mesyuarat buat pagi nie…wargghhh aku kelam kabut gak menyiapkan drawing nie…reputasi aku kena jaga beb…yang melalaikan aku aritu sebab aku semalam ‘ jiwa kacau ‘ sikit.Apa taknya semalam aku sibuk dengan kereta aku..hehehehe absober yang aku pakai dulu dah rosak, mana taknya dah setahun aku pakai mungkin dah masanya rosak.

Kira terbang gak duit aku semalam…niat nak beli absober TEIN tapi bujet takde yang aku mampu absober ‘ CAP AYAM ‘ je buat masa nie. Insyallah ada bujet nanti akan ku beli ‘TEIN’ nie…tak kira gak walaupun harga makan riban..sebab tue yang aku idam – idamkan.

Akhirnya siap jugak drawing aku malam sebab pasal karenah kereta sudah settel, so kena aku settelkan drawing lak. tepat jam 12 malam siap jugak drawing aku….heheheh tue pasal pagi nie aku lega sikit sebab kerja – kerja yang penting sudah di settelkan.hahahahahaha sukanya aku..

Mungkin korang dah tengok gambar – gambar kat atas tue…time tue aku masih belajar lagi, so time tue laa aku suka edit – edit gambar…tapi aku masih lemah lagi dalam editing, buat malu je kan Budak Grafik buat editing tak berapa power tapi akan ku tingkatkan lagi dari segi editing aku…insyallah yang penting kita suka apa yang kita buat.hehehehe…oklah panjang lak aku bercerita nie…jam kul 12 suku…kena bentang sejadah nie kat masjid…oklah…nanti kita sambung cerita k

salam

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

29
Jan
09

FamilyDay

DSC_5869

Penat tak ilang lagi nie haaa…..dah mula banyak keje kat opis nie….hehehe best gak g bercuti nie tapi as atas nama FAMILYDAY opis aku nie…nak tau kat mana kitorang buat nie? kat mana lagi kalau tak ke Teluk Batik, alaaa dekat aje, kalau naik kereta tue dalam 2 jam setengah kot tue kalau ikut jalan dalam.Tapi aku kalai nie g naik bas..hehehe jimat sikit badan pun tak penatkan.

Aku ingatkan ramai laaa yang naik bas nie, rupa – rupanya tak samapi 10 keluarga yang naik yang ada 4 keluarga je naik bas…apa lagi memang seat banyak kosong laaa..hahahaha yang lain kebanyakan naik kenderaan sendiri sebab diorang akan balik kampung terus…yelah nak RAYA CINA katakan…opsss lupa aku nak bgtau yang FamilyDay nie buat pada 25 & 26 januari…ari isnin dan selasa cuti RAYA CINA, yang bawah nie pasangan ideal…hehehe thanks ijal & nurul korang nie walaupun dah kawen tetap nampak macam tgh couple….DSC_5188

wargghhh perjalanan kena diteruskan…kitorang menginap di Hotel Marina…best owwww ada kolam renang..walaupun aku nie tk pandai berenang tp buat macam pandai…karang kalau jadi apa2 sendiri tanggung laa.hahahah
DSC_5210

Lepas je dapat kunci terus kebilik sebab aku nk tido puas2 atas katil..biasa laa kat umah takde air-cond..aku kena tido tuk dapatkan kesegaran badan sebab ptg nie kitorang dah start majlis dengan sukaneka…best2 nya rugi aku tak dapat masuk acara sukaneka nie sebab aku ada misi yang perlu di selesaikan…kira aku buat amal jariah skit… apa salahnya..

DSC_5637

DSC_5303

DSC_5312

Best – best yang tak terhingga katakan….memang seronok gak buat FAMILYDAY tuk tahun depan…hehehe dapat aku shoot gmbr candid takkan asyik gmbr wedding je kan…oklah yang selebihnya korang leh tgk kat slide bawah nie…

salam….seorang pencerita main cerita je….

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

20
Jan
09

Reception of Fasya & Izan

DSC_4935

DSC_4828

DSC_4920

collage wedd - fasya & izan

‘AKU MENGANTUK TETAPI AKU GEMBIRA’

wahhhh……penatnya arinie….banyak keje pulak kat opis,nak buat camner sudah jadi tanggungjawab sebagai kakitangan kerajaan.so nak membebel pun tak boleh karang melanggar perintah AKUR JANJI.hahahahaha dah lah malam tadi melepak sampai pukul 12.30, so pagi tadi aku punyer mata ada lah sikit – sikit berpasir…heheheh tu la melepak tak ingat dunia, sapa suruh…apa – apa pun nie lah tabiat aku kalau takde kerja…asyik melepak aje kalau ada free time,tapi aku nie jarang laaa kalau nak melepak kat warung – warung nie sebab aku nie tk minat sangat tp yang aku minat melepak kat umah kawan aku kat seksyen 18 yang di kenali JALAN KEPAU.hehehehe lagi pun kat rumah diorang nie ada ASTRO…tue yang aku suka melepak aku situ.

Walaupun banyak yang berlaku kat umah tue tp diorang tetap tabah mengharungi dugaan…mana taknya kalau kereta sebijik dah ilang depan umah….kalau laaa korang ilang kereta depan umah?apa korang buat?renung – renungkan laa…aku malas nak cakap.

Bersambung citer aku tadi….pasal malam tadi n ke siang arinya tadi…malam tu aku melepak kat DARUL EHSAN ngan  si Fandi mulut besar, Jo and his member.kitorang nie borak pasal kereta laaa apa lagi takkan nak citer pasal PHOTOGRAPHY…hahahahah sebab diorang nie kaki kereta yang aku lak…pandai – pandai macam budak main kereta, apadahal aku nie just MAT REMPIT old school je…heheheh lawak – lawak ( sebenarnya aku pun main kereta gak tp kereta kecik je jadi la ).

Citer  punyer citer  si JO promokan aku spring spot tuk dipasangkan kat kereta H_ _ _ _A aku…hehehehe aku berminat gak sebab aku aku nampak jinjang sikit belah depan,maka aku amek laaa malam tadi.Paginya sampai je kat opis dah banyak lak keje yang kena uruskan…mata makin berpasir tapi tetap aku buat kerja – kerja harkiki.Jam dah menunjukkan 9.30 pagi,time budak – budak bujang keluar minum…hehehe nie laaaa masanya aku g pasang spring spot aku tue……….apa lagi bengkel HARUN la jadi mangsa tuk pasang spring aku..hahahaha akhirnya siap gak…nampak gagah sebab dah rendah kaw – kaw punyer.Tapi yang sedihnya absober aku belah kiri dah bocor so rasa sedih gak sebab kena keluarkan kos sedikit…kalau tak di ubatkan ngan segera mungkin lagi mahal laaaa…waaaaaa nie laaaaa orang kata ‘ ORANG MAIN KERETA KO NAK MAIN TAPI DUIT TAKDE JADI MAT REMPIT LAAA ‘ tue diorang cakap laa bukan aku yang cakap….apa – apa pun kena gak usahakan…oklah panjang benor laaa aku bercelotih lak.

Oklah…aku kasi uploadkan Reception Fasya & Izan yang berlangsung di Shah Alam…so korang layan k…pasal citer kat atas just aku nak LUAHKAN PERASAAN je….

peace seyyy….

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

18
Jan
09

Portraiture ‘ Kasih Sayang ‘

49

18

11

Wahhhhh…..malam semalam aku rasa best ajer….sebab aku dapat satu panggilan yang aku sendiri tak tau no.fon sapa nie,so aku angkat la nak bagi salam kat orang nie….dari suaranya aku rasa macam pernah dengar tp perasaan takut nak cakap karang takut salah orang…malu beb….hehehehhe.so si pemanggil nie pun mulalah bertanya khabar kat aku,ermm aku pun jawab lahh khabar baik n sehat sokmo selalu.Lepastue aku pulak bertanya ‘ siapa nie ‘ than dia pun cakap lah yang dia kawan lama aku…..aku terpingga jap…dengan kata2nya tadi….aku membisukan diri jap.

Setelah berapa saat aku terpingga dia pun tanya kat aku, kenal tak kawan lama….so aku pantas jawab aku tak kenal laa mungkin aku dah lupa kot..tp suara macam aku pernah dengar,tue aku kata dalam hati aku lah…than si pemanggil pun cakap laa nama dia ‘ YAN ‘,hahahahha aku terpingga jap, setahu aku member aku yang bernama YAN nie ada 2 orang…ermmm dengan tiba – tiba sahaja aku terus igt, rupa – rupanya SI YAN nie …….alaaaaa takyah laa citer…lagipun aku tengok dalam FRIENDSTER dia sudah bertunang and sudah jadi milik orang…

Walaupun dia sudah di miliki orang dia tetap kawan aku…walaupun memang ada perasaan sayang kat dia tapi nak wat camner…benda yang lepas jangan di ingatkan yang penting kita kena terus pandang kedepan k.hahahahha memang rancak mlm tadi aku borak2 ngan si YAN nie…walaupun masing – masing ada sesuatu yang di sembunyikan.Aduhai…..nasib baik lah aku tak pandai menyanyi, klu aku pandai dah lama aku nyanyikan lagu ‘ KASIH SAYANG ‘ perghhhh meleleh air mata beb…hehehhehehe oklah takyah citer panjang2 lagi yang penting YAN ko jangan lupa lak jemput datang umah makan nasi minyak k….heheheh aku lambat lagi laaa kalau ko nak rasa nasi minyak aku…tak tau laaa bila sebab sampai sekarang takde pengganti..hehehhe …..TAMMAT

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

17
Jan
09

Solemnization of Fasya & Izan

DSC_2804

collage-fasya&izan

Allhamdulillah….semuanya selamat berjalan dengan lancar…..apa – apa pun trima pada fuadtopa coz tunjuk ajar sikit cara penggunaan blog nie.Pening gak nak buat blog walaupun semuanya dah disediakan tp kalau tak tau penggunaan nya pun payah gak,aku nie kadang – kadang segan nak bertanya kat fuadtopa tp kena gak tebalkan muka aku nie kalau tak memang tk siap laaa blog baru aku nie,walaupun sebelum nie aku ada pakai blog lain iaitu BLOGSPOT itu pun tk pandai nak menggunakan so sekarang dengan rasminya INI ADALAH BLOG TERKINI,aku harap korang setia pada blog nie, walaupun banyak gambar- gambar aku nie tk ler seberapa lawa tp aku tetap akan dapatkan yang terbaik.

Banyak lagi benda yang aku kena tempuhi tuk tahun 2009 nie,walaupun azam tahun lepas pun tk abes2 lagi dah ada Azam baru…hahahhahaa kelakar tul.Apa-apa pun kena buat yang terbaik…yang penting PASSION kena ada.Hahahahahaha….kalau korang nak tau ,aku nie bukan laaa kaki mengarang karangan….memang aku nie tak pandai tulis karangan sebb kat sekolah dulu pun memang pemalas kalau bab2 kena buat karang sampaikan aku sanggup bagi upah kat awek2 sekolah aku suh buatkan karangan BM ( Bahasa Malaysia )hehehehe.

Oklah…aku kasi upload sikit Solemnization FASYA & IZAN,hehehehe korang mesti dah tengok kat website lama aku,takpe sebb sekarang nie aku dalam proses PERPINDAHAN ke blog , so sibuk skitlaaa biasalah awal2 tahun nie, banyak benda yang kena uruskan walaupun aku nie masih bujang tp sibuknya macam orang yang dah berkeluarga yang punyai anak 4 orang…hehehehe tue kata aku laaa bukan korang kata.hehehehhehe okalah aku kasi santapan sikit dulu kat korang…kasi layan k….

peace sey…..

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

11
Jan
09

Hijrah?

Assalamualaikum….

Kadang – kadang kita perlu hijrah tak kiralah hijrah apa,hijrah lokasi,hijrah hidup baru,hijrah pemikiran rohani & jasmani…yang penting sekarang aku rasa perlu hijrah pada diri aku.mungkin kadang – kadang berhijrah nie banyak maanfaatnya.
Oklah buat pengetahuan semua,maksud hijrah aku nie ialah aku akan hijrah dari fotopages ke blog,itu aje…hehehe tp aku pun hijrah gak pada diri aku nie bukan sahaja pada website.hehehheh korang janganlah marah lak kat aku…
berakhirnya tahun 2008,sudah setahun lebih rasanya main DSLR nie tp masih dalam HAMPEH lagi…mungkin setahun belum lagi dapat gambar yang terbaik…Insyallah aku akan berusaha lagi yang penting kita ada PASSION yang apa kita lakukan tak kiralah amek gambar kawen ker, event ker janji kita ada PASSION yang kita lakukan…….

Banyak lagi yang aku kena explore lagi kat DSLR nikon aku nie & gambar yang aku capture..banyak gak aku belajar pasal photography nie, first aku nak ucapkan terima kasih pada Lecture aku En. Saiful ( cosmopoint klang ) kerana banyak mengajar cara – cara gunakan DSLR serta hukum- hukum dalam Photography.Yang second lak, thanks pada Ahmad Fairus dari Myphotographer kerana banyak mengajar aku dlm bab wedding photography nie dan tak lupa juga pada member aku sendiri si mohdfuadtopa kerana berkongsi ilmu serta tip2, yelah dia skrg senior photog kat Myphotographer…hehehhe insyalah aku lebih usaha lagi jadi macam si fuadtopa.hahahah k lah nanti kita sambung balik citer pasal aku nie k….

wassalam

mohdshairulfaiz
+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com