Archive for February, 2009

23
Feb
09

Pemikiran tak stabil ?


Kau Kunci Cintaku dalam Hatimu

Bila sendirian terbayang wajahmu
Bila kerinduan terasa cintamu
Bilakeresahan inginku dibelai
Sepenuh kasih dan sayang…

Bila ku terluka terseksmya hati
Bila kau tiada kusetia menanti
Pernah kumencuba lupakan dirimu
Tapiku tak daya menanggung rindu

Sukarnya untukku berpisah denganmu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Meronta hatiku menangis kernamu
Kau kunci cintaku didalam hatimu

Sehingga kulemas bila kau tiada di sisiku
Bawalah daku bersama denganmu
Dan janganlah engaku biar kusendiri
Dulu dan kini hingga selamanya
Engkaulah kesayanganku…

Artis : Ramlah Ram

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Minggu nie Pemikiran aku tak stabil sangat…ntahlah apa yang aku pikirkan sangat aku pun tak tau…mengapa erk?mungkin kerja banyak sangat kot? kesunyian kot? bosan kot? dan sekutu sepapatnya laaa rasanya. Warghhhhhh apa nak jadi ngan aku nie….tiba – tiba jer penyakit nie datang…lama gak aku tak dapat penyakit nie….tapi sejak 2 menjak  nie aku tengok ramai kawan – kawan aku yang aku kenal diorang dari kecik, semuanya dah berumah tangga….aku nie bila lak?mungkin aku belum sampai seru kot….whatever laaa.

Hahahaha mana taknya, susah senang aku dengan diorang, isap rokok sama – sama, kena rotan, kena cekup sama – sama, g merembat sama – sama kira nak katakan laaa apa – apa program semuanya dengan diorang laaa. hahahaha thanks kawan – kawan….pahit manis semuanya kita dah tempuhi…

Tue pasal aku sampai sekarang takde makwe…kalau d sekejap jer laaa…sebab mungkin aku pentingkan kawan – kawan dari kekasih. Susah nak cari kekasih yang memahami perangai aku nie….takpelah….aku hanya mohon doa pada Illahi semoga aku cepat dpt jodoh.

Aku arinie satu hari aku pasang lagu nie…sampaikan bos aku panggil pun aku tk dengar sebab aku pakai earfon…hahahah layan beb dengar lagu…tapi jangan lak taksub karang lain lak jadinya….free2 je dapat dosa. Tapi aku yakin…korang pun ada gak time2 macamnie kan? takyah laaa nak tipu diri sendiri…baik cakap yang benar…

Apa yang penting, kalau korang dapat penyakit nie cepat – cepat laaa korang amek air sembahyang dan buat laa solat sunat sikit…insyallah mungkin segala gundah gulana korang ilang sikit, tak semestinya time korang dapat penyakit nie tau…apa – apa benda yang korang rasa yang payah korang nak hadapinya k , so yang lebih afdal jangan laa tinggalkan solat…sebab solat nie adalah sebagai Tiang kita kat dunia sementara nie…

DSC_0435

Solemnization Duhal & Jun ……stay tune k
p/s : aku hanya luahkan perasaan jer takde mengena pasal mencari jodoh k….yang rasa makan cili tue mintak maaf laa hahahahaha

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

21
Feb
09

Majlis Bertandang – Rifhan & Safrina

DSC_0145

DSC_0609

DSC_0249

DSC_0637

DSC_0649

DSC_0717

DSC_0076

collection

Salam…semua firstly aku mohon maaf banyak2 sebab lambat updatekan blog’s bukan apa aku banyak urusan yang perlu di settelkan….yelah kata cap jari dah kering so banyak laaa urusan yang kena dilakukan, nie semua untuk aku gak kalau lambat buat…lambat laaa sasaran aku nie…hehehe sapa yang kenal aku tau laaa camner perangai aku nie.

Kali nie aku updatekan sedikit ajer gambar safrina & rifhan…hehehe sebab aku tak sempat mau buat editing…tp yang penting album korang still siap pada masanya k.hehehehe aku ucapkan selamat pengantin baru semoga cepat anak dan sentiasa rasa sayang hingga akhir hayat korang.

Bulan depan jadual aku pack so kalau aku lambat update blog’s korang call aku or ingatkan aku k…hehehe tanpa korang takde laa aku..heheheh

oklah….aku kena siapkan keje jap…korang lak kasi layan gambar kat atas n slideshow tue…lepastu korang stay tune solemnization Duhal & Jun k.

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

19
Feb
09

Senyum lebar….

DSC_0135

Teaser majlis bertandang rifhan & safrina

Alhamdulillah…..pagi semalam aku dapat sepucuk surat dari bahagian pendaftar, aku ingat surat saman ( surat amaran daa ) rupa – rupanya pasal taraf berpencen aku telah di luluskan…warghhh lega hati aku selama 4 tahun berkhidmat di sektor awam…so sekarang cap jari kat tangan dah kering laa…hehehe berlagak pulak aku nie kan. Tak baik ikut nafsu syaiton…so sekarang aku kenalah berfikir pandang kehadapan selepas nie, firstly lepas aje sudah dapat comfrim letter dari pihak JPA yang aku pikir sekarang ialah aku nak beli umah…hehehe senang sikit kalau sekarang beli umah…nanti dah kawen terus duduk kat umah baru..

Second lak… mungkin aku baru pikir pasal perkahwinan lak…sebab rumah dah ada baru cari teman baru laa seronok, tapi itu semuanya perancangan sahaja yang menentukan ialah Allah s.w.t. Insyallah. Minggu nie aku agak sibuk ngan kerja – kerja di kantor ( opis ) sebab yelahhh dah dapat surat dari JPA katakan…so aku agak rajin laaaa buat kerja opis kalau tak….ada jer aku buat yang bukan2..hahahaha lawak..

Malam semalam jugak aku dapat sms dari rakan photog ( mior fendi ) ajak lepak2 minum aje kat miza kopitiam..aku on jer sebab dah lama tak melepak n nk jumpa kawan2, yang best nya sebab si akmal datang sekali…hehehe tak abes2 meracun canon nya..lepastu si hafiz pulak meracun aku dengan ipod touch dia…perghhhh sampai skrg aku rasa geram dan nak memilikinya…satu ari nanti….

oklah…citer setakat nie aje kan…yang selanjutnya korang tunggu jer entry Majlis Bertandang si Rifhan & Safrina

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

17
Feb
09

solemnization / reception of Safrina & Rifhan

Tarikh : 14 / 02/ 2009
Lokasi : Kahang, kluang, johor

Solemnization of Safrina & Rifhan

DSC_0353

DSC_0367

DSC_0351

DSC_0024

Reception of Safrina & Rifhan

DSC_0511

DSC_0464

DSC_0368

DSC_0582

combine_saf

Alhamdulillah….akhirnya pasangan nie safrina & rifhan selamat diijab kabulkan sebagai suami isteri, majlis nie di lakukan serentak iaitu majlis pernikahan dan persandingan. Semuanya berjalan lancar dengan bantuan zack iaitu member karib si safrina sebab dia semua yang bagitau segala aturcara majlis diorang.cukup meriah majlis safrina dan rifhan nie…..thanks to all coz berikan kepercayaan kepada aku untuk merakam sejarah detik yang bermakna bagi korang. Insyallah album korang akan di susuli kemudian, heheheh hope korang bersabar k.

Dan juga pada kawan – kawan safrina yang sudi diambil gmbarnya….thanks k tanpa korang mungkin majlis nie tk meriah..hahahaha sampaikan aku rasa nk mengorat jer kawan – kawan si safrina tapi apakan daya, aku insan yang lemah…hahahaha bukan apa dah time kerja kerna laa buat kerja..karang lain pulak jadinya…

Oppsss safrina and rifhan jangan lupa bagitau adek,kakak,nenek, makcik dan secucu cicit cakap ngan diorang gambar korang dah ada kat website nie….heheheh

p/s : tunggu entry majlis bertandang rifhan & safrina nie k…stay tune

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

16
Feb
09

Rehat sekejap

DSC_0345

Teaser untuk  safrina & rifhan tunggu entry lepasnie

Warghhh penat masih ada lag….sampai nak bangun g keje pun susah dah nie sebab penat sesangat..last2 cuti laa nampaknya arinie. Banyak kenangan dan tragedi yang berlaku kat aku masa aku ke kluang, johor. First, masa perjalanan ke kluang, kereta pulak buat hal, asyik tersengok – sengok kat highway, so aku terpaksa masuk ke alor gajah , cari mekanik nak suh tengok – tengokkan kereta kesayangan aku nie. Tauke cina nie pesan kat aku kalau tersengok – sengok lagi dia suh tukar oil filter minyak sebab mungkin tersumbat kot. Lepas je tukar plug kete aku berkeadaan normal kembali

hahahah yang paling lawak sekali sampai jer kat umah safrina nie terus makan..heheheh mungkin aku dah kebulur rasanya. Oppsss lupa lak nak cakap yang aku gerak ke johor bersama member aku Ateng dan Meor. Kalau nak tau si meor nie yang promokan aku kat safrina as for photog dia, thanks bro, nanti aku lanjer ko makan. heheheh olok – olok je. Lepas je makan kat umah safrina nie terus laa ke rumah tumpangan nie sebab malam tue dh bermula tugasan aku.hehehe ok lah kalau bercerita nie memang panjang berjelar baik korang stay tune untuk full entry solemanization and reception safrina & rifhan k…

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

10
Feb
09

Kami , dia lapar

DSC_0353

hahaha lapor beb arini….tapi kena diet lak sebab badan makin naik nie….warghhhh nasfu makan ku makin mengelora serta berbunyi…..mungkin iman aku tak kuat kot untuk menghalang rasa ingin makan tenghari nie.Tapi aku check kat dompet aku nie, tinggal berapa ringgit jer nie…..hahahahaha mungkin dapat berdiet kot arini. Mari kita lihat sapa yang kena.

Waktu rehat kat opis aku nie, semua org keluar g makan tapi yang berdiet nie duk laa kat opis, kalau ada yang bawak bekal tue makan laaaaa kat opis tue yang terkeluar air liur tgk org makan…hahahah nape laaa time puasa aku dapat menahan nasfu dari makan? pelik kan , mungkin anda tau.

Korang tau tak camner cara – cara nak kuruskan badan?aku kena gak kuruskan badan sebab karang takde sapa yang minat kat aku nie….dah laaa gadis takde kalau ada pun asyik suka cari gaduh, mungkin tak serasi kot tue pasal suka ajak gaduh…hahahaha

Kalau time – time camnie, biasa aku main counter strike kat opis…time tu laaa seronok sebab dapat lepaskan segala rasa lapor dan kemarahan dengan menembak orang….korang kena layan game nie, sebab game nie boleh main server satu opis…best2 oklah geng sudah buzz ajak main counter strike….jom laaa

p/s : tunggu solemanization & reception safrina, kluang johor……..stay tune k

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

08
Feb
09

Portraiture – Duhal & Jun

DSC_0087

DSC_0134

DSC_0117

DSC_0262

DSC_0060

Untitled-2

Aku masih belajar dan belajar untuk dapatkan yang terbaik…thanks duhal & jun sebab luangkan masa bersama aku tuk lakukan photoshot di sekitar putrajaya semalam.Duhal nie member aku dari kecik lagi sekolah pun sama….perangai suka tergelak tp time bergambar muka serius jer…hahahha duhal ko memang tak pandai berlakon depan kamera laaa. Apa – apa pun photoshot berjalan ngan lancar.Thanks bro…

Kamera baru?heheheh selepas je abes photoshot malam tadi aku terus ke bangi, pasal apa, sebab member aku nk angkat kamera D70s….ok lah tuk permulaan bermain kamera,jangan lepasni jangan hangat tahi ayam sudah…hahahaha  malam tadi selesai sahaja jual beli, aku terus balik umah…tgk jam sudah kul 4 pagi…mak aiiii dah laaa sok paginya mau g batu cave…last2 memang tk g sebab aku bangun kul 2 tghari…hahahahaha rugi tk dpt shoot thaipusam tahun nie…sedih beb…

So…ari nie aku uploadkan potraiture duhal & jun sebabnya aku dah puas tido…jadi korang layan laaa k…

p/s : korang tunggu entry solemnization Duhal & Jun k…stay tune k…

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com