Archive for March, 2009

31
Mar
09

Takde Kerja Cari Kerja ?

Takde kerja cari kerja ? minggu lepas memang aku takde shoot wedding….so aku free laa sikit, so bila takde kerja rasa lain lak kan….tue pasal benda lain aku shoot…heheheh nie adalah first time aku shoot model nie….memang terus terang aku cakapkan aku memang zero dalam bab modeling nie…main hentam jer..
DSC_0011
DSC_0504

Thanks to alin sebab dia yang organize model…dan kawan – kawan yang hadir untuk join photoshoot aritu, memang seronok gak shoot model ni…..sebab  asyik shoot wedding jer…sekali sekala try lak shoot lain…mana la tau dapat idea fresh untuk shoot wedding nanti…hahahahah kira aku cari ilham gak laa masa shoot modeling nie….igt senang ker nak arrangekan modeling nie?

DSC_0051
DSC_0356

Masih banyak lagi yang aku perlu pelajarinya….insyallah akan aku perbaikikan lagi utnuk memantapkan lagi aku dalam arena dunia fotografi nie..modeling – modeling yang disediakan alin nie sebenarnya ada 6 orang…yang sempat shoot hanya 3 orang sahaja sebab masa takde…dapat shoot 3 orang modeling nie pun dah pening nie nak suruh shoot semuanya…alamaknya memang deman laaa…hahahahha

DSC_0383
DSC_0118
Untitled-1
DSC_0327

kitorang abes shoot dalam sekitar 12 tghari….nk lama2 kesian lak…modeling si alin nie…heheheh kena amek berat sikit…hahahaha penat tue memang penat tapi seronok..sesangat tapi aku ucapkan takziah kat member aku si mior sebab dia yang arrangekan kawan2 untuk join sesi photoshoot modeling nie..last2 dia tak dapat hadir sebab dia kena satu penyakit misteri….heheheh ‘ renung – renungkan dan selamat beramal ‘.

IMG_0071
Picture 1

hehehehe jangan marah tau….sempat gak bergambar ngan modeling…hehehe thanks to Ajib sebab dia yang shoot gambar aku….

Nota tangan : korang stay tune k….sebab yang nie gak adalah first time aku shoot….bukan senang nak dapat lesen besar nak shoot kat situ…so korang jangan kemana- mana k…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements
30
Mar
09

Solemnization & Reception – Shahrol & Nana, spg.durian,negeri sembilan

DSC_0174
DSC_8565
DSC_0100
DSC_8721
DSC_0266
DSC_8973
DSC_0711
DSC_8991DSC_0680
DSC_0668

Thanks banyak2 kat shahrol & nana…korang memang sporting giler2 punyer.

Memang seronok kalau dapat keluar dari shah alam nie…hehehe dapat pengalaman dan idea2…yelah mana laa kita tau,tiba – tiba dapat idea yang best bila datang ke tempat orang. Si nana nie orang negeri sembilan…spg.durian…dia perlu jauh jangan cakaplah, aku ingat dekat lah kat kuala klawang tapi masih jauh lagi perjalanan…ermmm nasib baik lah..aku gerak dari shah alam kul4.30, kalau tak rasanya tk sampai laaa ke rumah si nana nie…hehehe walaupun majlis diorang nie sempol tapi suasana cukup meriah..dengan cuacanya yang baik tp yaaa amat panas ….hahahaha memang dah naik gelap dah kulit aku nie…

Majlis pernikahan diorang nie buat belah pagi tue yang aku kena gerak awal2 dari shah alam….majlis sanding lak diorang time macam biasalah…cuma majlis diorang nie abes awal dalam kul 3 kot aku rasa….ermmm mungkin adat diorang kat sana..kalau kita kat sini kompom sampai kul 5 atau 6…..abes jer diorang punyer majlis aku ajak laa si shahrol & nana g ke kuala klawang nak shoot outdoor…hehehehe sampai je kat pekan kitorang jalan kaki jer kat area2 kedai lama….nak tau cina2 kat situ semuanya tgk kitorang nie…heheheh macam artis tak?hahahha sampaikan ada amoi tue bersalam ngan si nana nie tuk ucap tahniah n cakap u nie memang cantek….hehehehe

oklah…nak panjang2 cerita pun tak bagus kan….so apa kata korang layan tue gmbr dan slideshow kat bawah nie….

Nota Tangan : korang nak tau apa yang aku buat sepanjang hari minggu lepas?hehehe korang jangan terkejut lak…..so korang kena stay tune….heheheh banyak lagi yang akan di uploadkan….

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

28
Mar
09

Tutup Lampu Anda – 60 EARTH HOUR

DSC_0160

Sapa yang perlu padamkan atau tutup lampu di rumah?

Sapa yang perlu bertanggungjawab?

Sapa yang akan amek tindakan?

Apa yang penting kerjasama……

so mari lah kita tutup segala lampu2 yg ada di rumah untuk menyokong 60 EARTH HOUR….bak pepatah KARIM SINGH WALIA berkata di bawah nie

semoga dunia kita akan selamat….insyallah… mari layari …..http://www.earthhour.org/

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

23
Mar
09

Spg. Durian – Shah Alam – Taman Greenwood

Alhamdulilah….selamat pergi dan balik sepanjang perjalanan ke negeri sembilan…..memang penat tapi seronok sebab dapat gak aku singgah sekolah lama aku…hahahah yang paling kecewa sekali….aku lupa lak bawak baju spare…sebab tak dapat nak mandi air terjun kat Jeram Toi….dapat singgah dan basuh muka dan kaki ajer….perghhh dia punyer sejuk bukan main……warghhhh memang dah banyak perubahan yang berlaku kat kuala klawang….ermmm hanya dalam kenangan jer beb…

DSC_0680

Teaser solemnization & reception of Shahrol & Nana ( spg. durian, negeri sembilan )

Minggu nie memang penat sesangat…..sebab kena cover 2 wedding, memang masa nak rehat tue tak seberapa cukup tapi nak buat camner dah tugas seorang photographer,kenalah berkorban masa dengan family….hahahaha dengan mak ayah laaaa beb, takkan dengan isteri? sejak bila laaa aku nie dah kawen erk? sampai jer shah alam jer, park the kereta, g mandi than terus tido ke pagi…..tut…tut…tut… dapat panggilan untuk cover wedding kat Greenwood….so siap2 cargas ke lokasinya…..alahaiii penat semalam tak ilang2 lagi….so bila masanya aku nak cari pasangan? ermmm  ‘renung – renungkan dan selamat beramal ‘ hahahahah lu pikir laaa sendiri k….

DSC_0331

Teaser Reception of Shazwan & Munirah ( Taman Greenwood )

Selesai sahaja majlis Shazwan & Munirah nie…aku call si Akmal nak ajak lepak minum…rupa – rupanya diorang nie ada sesi outdoor pengantin kat Taman sebelah Mahkamah….so aku pun terus ke tempat kejadian….hahahah bukan si akmal je yang ada rupa – rupanya si Mior, Tom, Ajek dan si Qayyum.

DSC_0441

nie si mior….versi cat…meow..meow…meow…

Ermmmm tak puas? korang kena tunggu untuk full entry 2 pasangan nie k….sebab penat masih tak ilang lagi nie….hope korang dapat bersabar k….

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

20
Mar
09

Ayam den lapeh….oi..oi..oi

Luruihlah jalan Payakumbuah
Babelok jalan Kayu Jati
Dima ati indak karusuah
Ayam den lapeh ai ai… ayam den lapeh

Mandaki jalan Pandaisikek
Basimpang jalan ka Biaro
Di ma ati indak kamaupek
Awak takicuah ai ai… ayam den lapeh

Sikucapang sikucapeh
Saikua tabang saikua lapeh
Tabanglah juo nan karimbo
Oilah malang juo

Pagaruyuang Batusangka
Tampek bajalan urang baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takana juo ai ai… ayam den lapeh

Den sangko lamang nasi tuai
Kironyo tatumpah kuah gulai
Awak ka pasa alah usai
Oi lah malang denai

O hoi … ayam den lapeh

Ayam den lapeh? apa kena mengena nie? hhahahahah sebenarnya aku nak belajar sikit loghat orang negeri sembilan…coz minggu nie aku turun ke sana untuk assig. Shahrul & Nana…heheheh sekurang -kurangya aku tau laaa sikit loghat mereka nie…lagi satu aku punyer suka sebab lokasinya dekat sangat dengan area sekolah lama aku….hhuhuhu rasa tak sabar lak nak kesana…heheheh

HOPE abes jer assig. nie ingat nak singgah jap sekolah aku tue….SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KUALA KLAWANG ( rasanya dah 7 tahun kot tinggalkan, yeker?dah 7 tahun? belasah laaa tak ingat laa )

so korang kasi dengar laaa lagu nie sambil hafal lirik dia sekali k…..opsss korang stay tune untuk picas diorang k…muaaah …

19
Mar
09

Malam Berinai / Reception of Asri & Ain

Tarikh : 13 & 14/3/2009

Lokasi : Ampang

DSC_8393

DSC_0056

DSC_0077

DSC_0175

DSC_8139

DSC_0099

DSC_8150

DSC_0529

DSC_0455

Selamat Pengantin Baru kat Asri & Ain….korang memang sporting….heheheh lebih – lebih lagi si Asri….takyah suruh buat pose2 dia yang sendiri yang berposing sendiri…memang sporting laaa bro. hahahah lepastue lak si Ain pulak selalu tengok blogs aku…thanks ain coz sudi gak meluangkan masa singgah kat blogs aku yang tak seberapa nie..

Pasangan Asri & Ain nie aku cover dari hari jumaat malam ( Majlis Malam Berinai ) dan sabtu ( Majlis Persandingan ). Yang buat aku cemas sekali masa majlis malam berinai diorang nie…sebab majlis diorang nie start pukul 8 malam….warghhhh dahlah aku keluar dari rumah kul 5ptg, memang nak gerak awal tapi aku dalam waktu berkerja di UiTM….so kena laaa tunggu sampai aku abes kerja baru gerak ke lokasi.

Memang geram gak laaa kalau korang masuk ke KL, time2 diorang balik kerja…memang berjanggut laaa kena tempuh traffic jam….jam dah pukul 7, time tue aku baru jer sampai depan KLCC…nak ikut highway aku memang tak reti…so perasaan tue memang takut sekali sebab takut terlepas majlis diorang nie…tp mungkin aritu menyebelahi aku…Majlis diorang nie start pukul 9…hahahah lega sesangat….

Lepasnie aku kena amek iktibar apa yang terjadi kat aku….so kena buat perancangan sebelum gerak ke lokasi….heheheheh Asri & Ain aku doakan korang berbahagia selalu hingga ke akhir hayat korang k…

p/s : Minggu nie aku banyak layan gambar versi black & white….heheheheh

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

18
Mar
09

Hujan?

Hujan? nie cerita pasal Penyanyi kumpulan Hujan tue ker?hahahah ini cerita takde kena mengena pasal Kumpulan Hujan k….ini cerita Ahmad Albab yang punyer…hehehehe cerita dia macam nie…pagi tadi punyer laaa aku kelam kabut bangun dari tido, pasal takut lambat g kerja…siap punye siap aku turun laa ke bawah nak sarapan…tup.tup..tup aku tgk kat luar hujan pulak….penat jer aku g mandi, patutla aku rasa sejuk semacam jer, rupa – rupanya Hujan. Tunggu punyer tunggu Hujan makin lebat…jam aku tgk dah kul 7.30, Hujan makin lebat pulak…ermmmm lambat lagi laaa aku masuk kerja arinie….

Last – last tunggu ujan reda…aku g laaa baring kat sofa…tau2 laaa kalau dah baring..comfrimlaaa mata tue terpejam balik,yelah cuaca sejuk pulak tue mana taknya mata aku nie tertutup.so aku terlena laaaa sekejap…tiba – tiba handfon aku pulak berbunyi….tut..tut…tut..

aku : alooo

Fuad : ko kat mana bai?

aku : kat umahlaaa, ujankan apa lagi tido baliklaaa

Fuad : Sempal

aku : apa kes bai?

Fuad : jap g aku sampai umah ko…lepastu naik opis kasi tunjuk muka….

aku : lepas tue, nak kemana lakkk?

Fuad : apa lagi aku nak g YL nak angkat Pushpull macam Udey CS pakai tue…..

aku : sempal……macam biasa perjalanan ko tanggung k

Fuad : settel takde hal…..

So lepas jer si fuad sampai umah aku..terus laa g opis naik kereta aku….lepas aje settelkan kerja dengan cargas g KL…tiba- tiba handfon aku bunyi pulak…

aku : alooo…salam

Akmal : salam…bro ko kat mana?

aku : kat opis laaa kerja daaa

Akmal : ko free ker arinie?aku nk jumpa ko nie…ada hal penting gak…sebab aku dengar ko dah pakai Macbook?

aku : free….perghhh bila masa lak aku pakai Macbook nie…Mek klate ada laaa ( cuba nk rendah diri laaa tue )

Akmal : alaaaa jangan nak tipu….aku nak angkat nie..tapi aku nak tgk dia punyer feature dia…

aku : ok2 nanti aku bawak laaa,jumpa kat mana?

Akmal : kat Mirza kopitiam

aku : ok…dalam sejam aku sampai k…stay tune

Hahahahah dalam diam si Akmal pun sudah teracun….tapi aku tak racun apa2 pun kat dia….aku just bagi dia sentuh dan godek2 aku punyer macbook…sebab aku tak pandai nak meracun2 orang nie…hahahah akmal memang berbaloi kalau ko angkat macbook…insyallah tak menyesal…lepas tue dengan tak terancang….si akmal dengan si shahrul ikut aku ngan fuad ke KL dengan tujuan nak angkat Lens yang teracun tue….hahahaha akhirnya Fuad dapat gak memilikinyaa…..tapi bagi akmal pulak masih dalam awangan lagi…hahahah sekejap jer tue minggu depan dia terangkat laaa macbook tue…hahahahahah

Ada hikmahnya Hujan pagi tadi….sorang nak angkat Pushpull…yang lagi sorang lak nak angkat Macbook…tanpa diracun oleh sapa2 pun….so walau apa pun yang terjadi pagi tadi, kita kena bersyukur pada Illahi……

DSC_0099

Teaser Majlis malam berinai/Majlis Persandingan Asri & Ain di Ampang

note : Minggu nie aku nak ke Kuala Klawang…heheheh tempat sekolah lama aku tue…nak tau selanjutnya…korang kena stay tune k…


‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com