18
Mar
09

Hujan?

Hujan? nie cerita pasal Penyanyi kumpulan Hujan tue ker?hahahah ini cerita takde kena mengena pasal Kumpulan Hujan k….ini cerita Ahmad Albab yang punyer…hehehehe cerita dia macam nie…pagi tadi punyer laaa aku kelam kabut bangun dari tido, pasal takut lambat g kerja…siap punye siap aku turun laa ke bawah nak sarapan…tup.tup..tup aku tgk kat luar hujan pulak….penat jer aku g mandi, patutla aku rasa sejuk semacam jer, rupa – rupanya Hujan. Tunggu punyer tunggu Hujan makin lebat…jam aku tgk dah kul 7.30, Hujan makin lebat pulak…ermmmm lambat lagi laaa aku masuk kerja arinie….

Last – last tunggu ujan reda…aku g laaa baring kat sofa…tau2 laaa kalau dah baring..comfrimlaaa mata tue terpejam balik,yelah cuaca sejuk pulak tue mana taknya mata aku nie tertutup.so aku terlena laaaa sekejap…tiba – tiba handfon aku pulak berbunyi….tut..tut…tut..

aku : alooo

Fuad : ko kat mana bai?

aku : kat umahlaaa, ujankan apa lagi tido baliklaaa

Fuad : Sempal

aku : apa kes bai?

Fuad : jap g aku sampai umah ko…lepastu naik opis kasi tunjuk muka….

aku : lepas tue, nak kemana lakkk?

Fuad : apa lagi aku nak g YL nak angkat Pushpull macam Udey CS pakai tue…..

aku : sempal……macam biasa perjalanan ko tanggung k

Fuad : settel takde hal…..

So lepas jer si fuad sampai umah aku..terus laa g opis naik kereta aku….lepas aje settelkan kerja dengan cargas g KL…tiba- tiba handfon aku bunyi pulak…

aku : alooo…salam

Akmal : salam…bro ko kat mana?

aku : kat opis laaa kerja daaa

Akmal : ko free ker arinie?aku nk jumpa ko nie…ada hal penting gak…sebab aku dengar ko dah pakai Macbook?

aku : free….perghhh bila masa lak aku pakai Macbook nie…Mek klate ada laaa ( cuba nk rendah diri laaa tue )

Akmal : alaaaa jangan nak tipu….aku nak angkat nie..tapi aku nak tgk dia punyer feature dia…

aku : ok2 nanti aku bawak laaa,jumpa kat mana?

Akmal : kat Mirza kopitiam

aku : ok…dalam sejam aku sampai k…stay tune

Hahahahah dalam diam si Akmal pun sudah teracun….tapi aku tak racun apa2 pun kat dia….aku just bagi dia sentuh dan godek2 aku punyer macbook…sebab aku tak pandai nak meracun2 orang nie…hahahah akmal memang berbaloi kalau ko angkat macbook…insyallah tak menyesal…lepas tue dengan tak terancang….si akmal dengan si shahrul ikut aku ngan fuad ke KL dengan tujuan nak angkat Lens yang teracun tue….hahahaha akhirnya Fuad dapat gak memilikinyaa…..tapi bagi akmal pulak masih dalam awangan lagi…hahahah sekejap jer tue minggu depan dia terangkat laaa macbook tue…hahahahahah

Ada hikmahnya Hujan pagi tadi….sorang nak angkat Pushpull…yang lagi sorang lak nak angkat Macbook…tanpa diracun oleh sapa2 pun….so walau apa pun yang terjadi pagi tadi, kita kena bersyukur pada Illahi……

DSC_0099

Teaser Majlis malam berinai/Majlis Persandingan Asri & Ain di Ampang

note : Minggu nie aku nak ke Kuala Klawang…heheheh tempat sekolah lama aku tue…nak tau selanjutnya…korang kena stay tune k…


‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements

2 Responses to “Hujan?”


  1. March 19, 2009 at 10:32 am

    hahahaha, tau aritu aku ikut skali naik kete fuad pi KL,kekeke..selamat datang ke Mac world akmal,hahahahah..brape ek fuad beli itu push pull? 2nd version punye ke? aku ingat nak rembat sebijik gaklah..

  2. March 19, 2009 at 4:29 pm

    hahaaa, siot ko faiz, jaga ko nt …
    buat malu je ko hebahkan seluruh dunia
    klu Xjadi beli malu beb!!!!
    ekkeke acaii pon ade sekali …demn!!! =)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: