06
Apr
09

Rehat Sekejap…Sambil Menimba Ilmu…

Rehat sekejap ? Menimba ilmu ? sebenarnya aku rehat sekejap dalam wedding photograper bulan nie…sambil tue aku g menimba ilmu dengan kawan2 photog.

Kebanyakkan aku follow  shoot Event lak….sebab kadang – kadang shoot event nie leh dapat idea2 terbaru untuk di attachkan dalam wedding. so tak bermakna aku rehat tue suka – suka. rehat sambil mencari ilmu, kira buat latihan asah mata laa….nak g ke fotocamps tak mampu lagi so nie laa caranya nak mengasah mata sendiri.

IMG_7149

Teaser Golf Event – Gf2 Tourment

Memang susah gak nak melatih asah mata nie…ingat senang ker? kalau orang yang cepat masuk dalam minda tue memang dia superb laaa…macam aku nie agak sempal gak..hahahah kuat sangat berkhayal tue yang selalu miss dalam capture moment.ermmm banyak benda kita kena pelajari….dari otai2 photog, so korang yang lain jangan sombong2 kat orang lain kena to be friend kalau korang nak berjaya dalam apa jua korang ceburi.

DSC_5482

Teaser Golf Event – Gf2 Tourment

Kalau nak tau bulan nie aku banyak follow kawan photog and join aktiviti photog….untuk menambah ilmu…jangan anggap kita nie sudah power segala – segalanya sebab ada benda tertentu yang kita tak tau dalam sesuatu bidang, misalnya dalam shoot golf nie…dia punyer rule bapak banyak….nak tau korang kena tunggu full entry dia..sebab sekarang nie aku kena settelkan gambar2 golf untuk di berikan pada owner event nie….

DSC_0592

Teaser Armanda Amani – Mini Konsert di Pavillion semperna F1

Bukan shoot golf jer…baru2 nie sebelum aku konvo..aku follow si mior, Tom, Wan and rizal untuk shoot anak dato kamarudin ( Pemain Kuda ) namanya Armanda Amani…heheheh Armanda Amani nie arits recording di bawah naungan composer Ajai rasanya…aku pun tak tau sangat so kalau salah maafkan aku k… Memang susah gak shoot artis nie….yelah kalau dia berjoget susah gak nak capture…ermmm time nie laaa masanya belajar pasal keupayaan sesebuah kamera lak…dan cara – cara setting dia sebab lighting kat situ suka betul bertukar2 …hahahaha kata konsert memang laa lampu tukar2…

Insyallah lepas nie mungkin jadi offical photographer untuk anak Dato Kamarudin nie…lepasnie memang banyak shoot artis laaa gamaknya…heheheh murah rezeki katanya….

Picture 1

Hahahah banyak lagi album2 yang aku kena settelkan…so masa nie laa peluang terbaik untuk siapkan kerja – kerja aku…hhuuhuhuhu lepas banyak shoot, album pulak menyusuli…hehehe cukup banyak kerja – kerja yang perlu settelkan…hahahaha kata seorang photographer…kena laa berkorban masa dan jiwa…ermmm aku ada 3 album lagi yang perlu di selesaikan ….

Insyallah bulan 5 nie baru aktif dalam wedding photograper…mudah – mudahan apa yang aku pelajari dalam bulan 4 nie aku dapat attachkan dalam wedding lak….

Moral : so korang kena invesment sikit untuk gear anda..dan kalau boleh jangan sombong2 ngan rakan2 photog anda…hehehe dan jangan berlagak sombong antara satu sama lain…korang tengok video nie ada maksud tersirat…macam tue gak nk jadi seorang photographer yang di segani..

nota kaki : Full entry bagi Syazwan & Munirah aku tk dapat upload sebab tk dapat kebenaran dari ownernya.

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements

8 Responses to “Rehat Sekejap…Sambil Menimba Ilmu…”


  1. 1 mior fendi
    April 7, 2009 at 2:57 pm

    hehe..aku suka entry nie..

  2. April 8, 2009 at 6:09 am

    hehe..salam perkenalan juga bro..mmg nice entry,sronok mmbacanye..

  3. April 8, 2009 at 7:22 am

    hahaha ..gud intro …
    mane yg lain???

  4. April 8, 2009 at 9:11 am

    perrghhh pasni mesti lagi terer abam shairul ni..:P
    weii, aku tak jumpa2 ko nih..nantilah kalau sempat aku call ko bagi kad..kalau tak ko datang jelah minggu dpn majlis aku,hehe..pevey ok jelah 🙂

  5. April 8, 2009 at 1:45 pm

    huhu..mmg otai2 tu bro..byk leh belajar ngan akmal, PR dia power jon. betul tak inchi akmal.. hehe…

  6. April 10, 2009 at 3:26 am

    hehe,..joe cole = acaii??,..penyamaran nih,..
    shairulfaiz rugi aku x dapat follow banyak program,.mintak2 nextime dapat peluang lagi!!waaaaaaa

  7. 7 mdnurie
    April 12, 2009 at 2:57 pm

    abam faiz yg kacak…mana gambir lagi xpuas aku nengok…hehehe..

  8. April 15, 2009 at 5:28 pm

    cantikla gmbr perempuan tu.
    rambut dia gila cool
    hebat kau!
    syabas


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: