16
Apr
09

GFII President’s Cup 2009

Event : GFII Golf Tournament
Venue : Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah(KGSAAS)
Mode : Stableford (President Nine & Alam Shah Nine)
Date : 29 March 2009

DSC_0162

Salam….

Rasanya sudah lama aku tak singgah dan updatekan blog aku nie….sejak 2 menjak nie memang aku fokus pada pembelajaran aku dalam dunia fotografi. Memang banyak benda yang aku pelajari dari kawan- kawan, thanks to akmal, mior, tom, ajib, wan, rizal dan yus ( matranggie ), korang semua memang best tapi yang betul2 aku respek ialah Abang Wan…. dia punyer PR dia memang cukup terbaik dan aku rasa boleh bersaing dengan Saiful Nang.

IMG_5553

Yang aku teramat gembira sebab aku dapat berkenalan dengan Tan Sri Abu Hasan Omar…perghhh thanks Abang Wan sebab melalui dia aku dapat bersalaman dengan beliau. Ermmmm memang dalam sejarah dalam hidup aku nie…Pengalaman dalam arena dunia Golf dalam aspek Fotografi memang cukup mencabar…dan memang banyak perlu dipelajari teknik – teknik ketika dalam padang….

DSC_0003

Bila korang bawak buggie nie korang kena berhenti kalau ada orang sedang buat ‘ TEE – OFF ‘ kira tak boleh ada gangguan dalam padang…ermmm kalau korang tgh berjalan pun kena berdiri tegak dan jangan berjalan…hehehehe kira jadi patung sekejap laaa..lepas jer diorang buat ‘ tee-box’ baru la berjalan balik..

Memang terlalu banyak peraturan – peraturan semasa kita di padang golf…huhuhuh kalau korang salah sikit memang kena sound laa dengan brader- brader yang sedang main golf nie…Abg Wan yang banyak memberikan tips2 dalam dunia arena Golf nie….Korang nak tau nie adalah first time kami kena cover event golf nie…tapi yang tak tahannya pemain2 golf nie semuanya dari golongan – golongan Atasan….tue pasal laaa dapat berkenalan dengan Tan Sri Abu Hasan Omar

DSC_0233
DSC_0298
DSC_0245

Kalau korang nak tau…sapa yang hebat? pemainnya ker atau kedinya? kalau korang nk tau yang hebat dalam arena golf nie ialah Kedi…sebab diorang yang kena baca keadaan cuaca, arah angin, clubs apa yang kena pakai, jarak par hole dan sebagainya….ermmm kalau kedi di luar negara gai diorang lagi mahal dari pemain golf…hahahahah so sapa2 yg nak jadi kedi tue leh laaa memohon…hahahahah mana laa tau leh jadi kedi untuk Tiger Wood.

DSC_0247
DSC_0305
DSC_0361

Memang seronok laaa shoot golf nie walaupun banyak rule2 yang kena follow…tapi berbaloi sebab dapat mempelajari teknik – teknik shoot golf…ingat senang ker…dari sini laa kita tau kemampuan sesuatu gear…hehehe kalau harapkan gear aku yang tak seberapa nie memang dapat shot2 yang biasa ajer laaa nampaknya…tp aku tkkan mudah putus asa…aku akan cuba dpt yang terbaik…hehehehe

DSC_5482
IMG_7149

Ermmm nie memang satu pengalaman yang aku takkan lupakan…insyallah aku try dapatkan yang terbaik lepasnie….yang penting kerjasama antara satu sama lain tue kena kuat barulah dapat yang terbaik…heheheh so kalau korang tak puas tgk gmbr korang layan slideshow bawah nie…hehehe

p/s : Kami semua dapat penghargaan dari Tan Sri Abu Hassan Omar sebab kami semua dapat shot -shot yang terbaik…hehehhe

nota kaki : Korang tunggu entry lain k…kalau korang nak tau apa pembelajaran aku …hehehehe

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements

1 Response to “GFII President’s Cup 2009”


  1. 1 mdnurie
    April 17, 2009 at 6:03 pm

    muhehehe…dasat abam faiz nie…pinjam video bleh??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: