Archive for May, 2009

28
May
09

Bunkface ker face nie ?

Bunkface or Face ? aku sendiri pun tk tau laaa so korang ajer yang decidekan ye…heheheh aku sendiri pun tak tau nak panggil apa dalam photography nie…hehehehe lawak – lawak…..

Aku minggu nie sebenarnya dalam KETAKUTAN sikit nie…yelah minggu nie aku kena menggunakan gear baru…so aku masih tak tau lagi dia punyer sytem or proses penwarnaan dia…aduyaiii nasib baik laaa si FUADTOPA tolong aku check warna profail dia…huhuhuhu thanks ad…ko memamg layak duk teams CS.

Gambar – gambr nie kami beramai – ramai shoot bukan untuk suka – suka tapi nie semuanya ada urusan tertentu..so korang semua tunggu kemunculan dia k..hehehehe apa – apa pun thanks to all guys yang sanggup turun padang sampai ke tengah malam…..insyallah kami akan memrealisasikan impian bersama – sama…….dan juga pada bro wan shamril….hehehehe

oklah….korang layan bunkface nie tau …..hehehehe

1
3
2
4
5

p/s :¬† aku doakan perjalanan fuadtopa pergi dan balik…heheheh korang lak doakan aku semoga berjaya shoot minggu nie kat ipoh menggunakan system gear baru…heheheh

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

21
May
09

Mama On Action….

Maternity Photoshoot

Pasangan : Siti & Nazri

Lokasi : Taman Tasik Shah alam

DSC_0141

Thanks kak siti dan suaminya sebab diorang sporting untuk gambar diorang nie di rakam…huhuhu sebelum kak siti bersalin nak gak sekeping 2 gmbr beliau tengah sarat mengandung…hehehe nanti leh citerkan kat anaknya…yang abg faiz yang amek gmbr mak dan ayah nya…wawawawa bangga lak sekejap..ish2…

Aku bukan sorang saja shoot kak siti dan suaminya…kali nie aku bersama tom…bukan tom ..tom bak…hahahha tue hanya gelaran aje..nama sebenar mdnurie, kalau nak tau sapa mdnurie nie aku rasa aku dah kenalkan korang masa entry yg lepas..dulu pengguna nikon si tom nie tapi sekarang menjadi user canon lak…huhuuhu lepas nie aku sendirian laa nampaknya…

Oppss terkeluar tajuk lak….ok lah sebenarnya aku yang ajak kak siti untuk shooting nie..tak tau lak dia nak..huhuhuhu apa lagi macam belangkas la aku nak shoot…yelah nie kira shoot maternity yang pertama…sebelum nie aku tak pernah nak shoot lagi sebab takde orang nak sudi menawarkan diri untuk shoot….huhuhu hope lepas nie ada lah pasangan yang sudi gmbr diorang nie dirakam..hahahha pasal harga korang leh direct email…nanti aku akan berikan quatition…

Oklah..nak cerita panjang2 sgt pun tk berapa nk sedap…sebab aku baru ajer sampai umah, sebab siang tadi temankan sahabat aku si Tom beli body canon baru di Foto Selangor..hahahha rasa panas jerr badan nie…tue pasal nak berkarya tak leh sesangat sebab nak mandi kasi suhu badan turun…hahahaha lawak2. so picass time…..jom layan…

DSC_0066
DSC_0028
DSC_0045
DSC_0115
DSC_0074
DSC_0246
DSC_0396
DSC_0467

Hope lepas nie sekiranya ada ibu – ibu yang tengah mengandung dan inginkan gmbr diorang dirakam boleh hubungi aku atau melalui email.hehehe promotkan diri sendiri lak..hahahah insyallah aku akan buat yang sebaik yang mungkin

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

17
May
09

ChurchWedding – Nelson & Jane

Lokasi : Aya Church, Summit Subang

Tarikh : 9/5/2009

Pertama kali aku nak berterima kasih kat si Akmal…coz dia ajak aku bersama 3 orang photographer iaitu Mior, Ajib dan Izat untuk menjayakan Majlis solemnization dan wedding Nelson & Jane dia Aya Church…..hahahahah memang berbeza rasanya bila shoot church nie…ingatkan diorang nie takde rule2 masa nk shoot rupa – rupanya ada jugak….sama je seperti wedding Malay….

Memang rasanya aku lambat nak updatekan sebabnya kena laaa tunggu ‘ Q ‘ so minggu nie baru lah aku dapat nak uploadkan pasangan nie nelson & jane…memang teruja gak dapat shoot church nie..cuma kena berhati2 itu aje….

DSC_0108
DSC_0136
DSC_0161

Nelson & jane nie diorang bersiap – siap di hotel calton, alaaa sebelah pusat renang kat shah alam tue..huhuhu..memang aku rasakan waktu sungguh tide, nasib baik si akmal bijak…buat 2 team…so team 2 sudah pun berada di Aya Church ( ajib & izat ).aku lak dengan akmal & mior di hotel calton untuk merakam diorang nie bersiap….
DSC_0253
DSC_7454

Selepas selesai aje…diorang bersiap..aku dan mior cargas ke Aya Church…hahaha memang giler si mior bawak kereta…aduyaiii kalau laa naik kete skyline GTR tue takpe laaa nie…naik kete si akmal…kompom laa aku goyang…hahahah abg kemal jgan marah yer…huuhuhu…
DSC_7494
DSC_7482
DSC_0462

Air oren paling wangi….dalam dunia..huhuhuhu nasib baik…tak teguk minum..allahamdulillah…bila dah kat Aya Church nie memang cukup meriah sekali…kawan – kawan si nelson & jane cukup mesra ngan kitorang…huuhuhu yang tak tahannya awek – awek kat situ cun – cun belaka…alahaiii….susah nak cakap laa…hehehe
DSC_0476
DSC_0514
DSC_0523

Selepas saje selesai pernikahan diorang nie…aku dah kena upload dalam laptop…sebabnya dinner diorang dah nak kena tayang slide….ime diorang makan so aku tak banyak sangat nak beraksi…ermmm kalau laaa aku tau aku bawak laptop biasa ajer…huhuhu yelah kalu pakai Mac…sapa je tau nak mengendalikan selain aku dan akmal…demnn ……apa – apa pun semuanya berjalan dengan lancar…oklah aku nak nak katakan memang mencabar sikit shoot church nie..susah aku nak cakap kan kalau korang pernah lalui mesti korang tau….yang penting korang kena sabar……

DSC_0716

credit to mior…coz dia dpt caputre gmbr atas (tgh tuang campage)nie…pakai kamera aku tue D80….

DSC_0816
Picture 1

Sayang sungguh..aku tak dapat nak join shoot time dinner diorang nie…apa nak buat..dah akmal bagi tugas kat aku untuk jaga slide show…hahahah arahan kena ikut beb..karang akmal takmau ajak aku lagi..heheheheh tak dpt laa ilmu dari si abg akmal…oklah…setakat nie ajer aku nak citerkan…hahaha korang layan picass nie k…kalau tak puas gak nak tgk gmbr korang kasi call or sms or mms or video call nanti aku kasi tunjukkan gmbr raw diorang nie di depan mata korang…hahahahah lawak2….macam ada je orang nak call aku nie….

notabuku 1 : korang kena staytune untuk entry pasal maternity lak k….tak lama lagi…tunggu…

notabuku 2 : Minggu transformasi sekali lagi akan berlaku…apa dia? korang kena stay tune jugak..hahahhah

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

15
May
09

Menghitung Hari…..

Sejak 2 menjak 3 menjak nie….aku asyik menghitung hari ajer…ntah lah apa nak jadi kat aku nie…ermmm mungkin perasaan kat dalam nie bergelora hingga membuak – buak….sebab apa? sebabnya ramai kawan2 aku nak berhijrah ke system lain…aduyaiii pening – pening plus panas hati ajer…

Sejak tue laaa aku asyik menghitung hari…yelah nak sesuatu tue memang payah laaa aku nak angkat…kompom bertahun2 baru leh angkat…aduyaiiii…kadang – kadang terasa teracun ngan si kawan…C…n…n nie tapi kadang – kadang Nikon is better.

Memang tak nafi laaa white side nie ada kelebihannya….tapi masing2 ada jugak keburukan dan kelebihan….kalaulah aku nie kaya…kompom dua2 aku angkat…hahahaha kira aku leh duduk tengah – tengah laaa…wawawawawa…

DSC_0816

Teaser Neslon & Jane – Solemnization & reception

Minggu nie lak dah ada orang nak bertukar system….aku sokong ajer…sebab duit dia…nak buat apa aku nak masuk campur…bagi aku yang pentingnya orang di sebalik tadbir kamera tue…tapi kadang – kadang ada gak limitation sesebuah kamera nie…so aku faham nape nak berhijrah ke c….n…..n.

So tue pasal laaa aku asyik menghitung hari….kadang – kadang tido pun tak lena sebab memikir yang mana satu aku nak angkat….ermmm sampai skrg aku tk dpt nak pikirkan…hope korang dapat membantu aku skrg nie…hahahahha yang mana satu aku perlu angkat….so kalau boleh korang kasi laaa cadangan sikit….yelah…sekarang harga barang semuanya naik…ermmm kena gak pikir karang tak tentu pasal…bankrup aku…

so sapa – sapa yang sudi bagi cadangan tue…sila laaa tinggalkan komen anda k….aku sesangat menghargainya…..insyallah….

DSC_0141

Teaser Maternity – Siti & Nazri

hahahaha…..korang mesti tak sabar nak tgk kedua – dua entry nie kan….hope korang kena sabar tau….yang tak reti sabar tue…korang g laa tgk wayang ke apa?huhuhuh k lah….panjang bebonar citer arinie….jgn lupa tinggalkan komen anda, nikon apa yang aku patut angkat dan canon apa yang aku patut angkat….heehehhehe

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

11
May
09

Siti & Azlan – Trolak,Sungkai, Perak

DSC_0174

Kalau korang nak tau..nie kesinambungan citer faiz dari kuala kangsar aritu….selepas saja selesai shoot,kami bertiga gerak ke ipoh untuk bermalam…hahaha ntah apa nama hotel si tom g sewa..hahahah dah laaa katil 2 jer..last2 faiz yang kena tido atas katil yang takde tilam…bapak keras..memang malam tue tido cukup berbunyi laaaaa..hahahah padam muka korang….

Kali nie saya uploadkan Siti & Azlan…diorang saudara pada si tom…hehehe nak tau selebihnya korang g tanya sendiri kat Tom k…

DSC_0139
DSC_0050
DSC_0037

Mesti korang tertanya mengapa faiz kurang nk uploadkan gmbr – gmbr diorang nie..heheheh sebabnya faiz masih learn¬† lagi…yelah banyak benda yang kita masih tak tau..bohong laa orang yang dah pandai diorang tak nak belajar..untuk menambahkan ilmu di dada…dalam 3 hari faiz di sana faiz banyak memperhatikan suasana lokasi, situasi keadaan, lokasi dan sebagainya…warrghhhh banyak benda faiz masih tk tahu lagi….ermmm so photographer – photographer kat luar sana…korang kena banyak bersiar2 di negeri orang…yelah kadang2 ada gak tempat yang kita sendiri tak tau…hehehe lepasnie faiz ingat nak berjalan lak rasanya….

DSC_0187
DSC_0495

Korang nak kenal sapa si Tom nie? hehehehe orangnya sungguh baik hati, sopan santun orangnya, berbudi bahasa orangya, kacak dan segan serta masih single…hahahahaha so faiz tunjukkan gmbr Si TOM nie yang ala – ala macam Rosyam Nor…tue orang yang kata bukan faiz yang kata…hahahaha
DSC_0123

Lepas sahaja selesai shoot kami bertiga balik ke shah alam…warghhhh faiz rasa teruja lak..balik ke shah alam…sebab dah tk tahan ngan tilam dan bantal bucuk…hahahaa…faiz sampai dengan selamat di shah alam walaupun jalan agak sesak,mungkin ramai yang balik ke kampung masa cuti hari pekerja …Alhamdulliah..semuanya berjalan lancar……faiz sampai jua ke rumah….so sampai sini Journey faiz bersama tom dan mior ke Perak…hahahah
DSC_0587

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

10
May
09

Hawa & Shaiful – Cangkat Jambu,Kuala Kangsar

DSC_0175
DSC_0225
DSC_0244

Minggu nie faiz uploadkan gambar masa faiz berada di Perak masa cuti Hari Pekerja aritu…oppsss…faiz mohon maaf sekiranya faiz lambat uploadkan…bukan apa banyak benda yang faiz kena dahulukan so harap korang faham situasi faiz…Kali nie faiz just tag along ajer….thanks to Tom@Rosyam sebab ajak faiz follow dia…huuuhuhuhu bukan faiz sorang jer yang ikut tapi member baik dia pun follow sekali si Mior ( Meow…meow…meh2 makan….) segala perjalanan, makan dan tempat tido semuanya Tom Support…hahahahah memang seronok laaa macam orang besar lak…bila kita follow tag along nie…thanks yerrr abg rosyam support semuanya…

Faiz berada disana 3 hari…huhuhuhu cukup lama bagi faiz….bak pepatah melayu berkata laaa…hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri…hehehe so faiz rasa better hujan batu di negeri sendiri…hahahah…

DSC_0276
DSC_0301

Hahahaha….cukup letih sesangat masa tue….hanya Tuhan je yang mengetahuinya…yelah lepas saja selesai shoot nie kami semuanya kena cergas ke ipoh untuk bermalam di situ…sebab keesokkannya kami kena berada di Sungkai pulak…..nak tau mengapa kami di Sungkai? korang kena layan gambar kat Cangkat nie dulu after that faiz akan cerita dalam bentuk bergambar…so korang stay tune to next entry ……..

DSC_0325
DSC_0357
DSC_0388
DSC_0439

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Nota Kaki : Faiz nak mengucapkan selamat Hari Ibu….faiz mohon maaf sekiranya ada salah silap selama nie….doakan faiz berjaya dalam bidang yang diceburi – Fatimah Bt. Atan

Korang layan video clip nie…..lagu dari seorang seniman Agung…huhuhuh

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

05
May
09

Bila Sudah Berangan…..bila nak jadi macam tue…?

DSC_1066

Bila korang berangan laaa kan..apa yang korang berangankan?

Hehehehe agak pelik tapi kadang – kadang boleh jadi kenyataan…macam jugak kawan baik faiz nie si MOHDFUADTOPA CS yang berangan nak terbang macam lembu…tapi berangan beliau menjadi untuk terbang ke negara orang…ermmm faiz bila lak yer…hehehe insyallah kalau ada rezeki. Tapi faiz belum lagi nak berangan nak terbang ke negara luar lagi….sebabnya faiz dah berangan yang lain dulu…apa yang faiz berangan tue…korang nak tau ker?

Apa yang faiz berangankan laaa memang banyak sangat sampaikan tak larat nak merealisasikan berangan faiz nie…yelah kadang – kadang semuanya tue sudah di tentukan olehNYA…so kita berdoa laa untuk mendapatkan sesuatu benda dan usaha kita…kalau doa tanpa usaha pun tk jadi gak kan…wawawawa memang kelakar laaa apa yang faiz berangankan…korang nak tau? faiz listkan kat bawah nie….moga – moga hasrat faiz tercapai….amin..

Angan -Angan Faiz :

1. Nak berjaya seperti Saiful Nang

2. Nak bersaing gambar ‘ wow ‘ dengan FuadTopa

3. Nak Beli body kamera baru / upgrade body

4. Nak Beli Laptop Macbook – dah berjaya dah

5. Nak dirikan umah tangga- yang nie pun penting gak nie

6. Nak beli umah sendiri sebelum kawen

7. Nak beli kereta honda – dah berjaya dah

8. NAK KURUSKAN BADAN – YANG NIE PENTING SGT BAGI FAIZ

9. Nak berjalan – jalan satu malaysia – hampir berjaya

10. Nak keluar Negara – takut lagi sebb tak pandai bahasa puteh..hehehe kalau indon leh laaa…

11. Nak beli kamera Polaraid – dah berjaya memilikinya..hehehe

12. Nak Comfrim dalam jawatan Pelukis Pelan – dah berjaya dah

13. Nak miliki Ipod Touch – dah berjaya memilikinya


hehehehe nie baru sikit…ada lagi faiz nak tuliskan…..tapi nie dah cukup untuk korang nak tau yang selebihnya nanti2 faiz citerkan k….heheheh sambil2 korang membaca angan – angan faiz nie korang dengar video clip nie….enjoy k…

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com