17
May
09

ChurchWedding – Nelson & Jane

Lokasi : Aya Church, Summit Subang

Tarikh : 9/5/2009

Pertama kali aku nak berterima kasih kat si Akmal…coz dia ajak aku bersama 3 orang photographer iaitu Mior, Ajib dan Izat untuk menjayakan Majlis solemnization dan wedding Nelson & Jane dia Aya Church…..hahahahah memang berbeza rasanya bila shoot church nie…ingatkan diorang nie takde rule2 masa nk shoot rupa – rupanya ada jugak….sama je seperti wedding Malay….

Memang rasanya aku lambat nak updatekan sebabnya kena laaa tunggu ‘ Q ‘ so minggu nie baru lah aku dapat nak uploadkan pasangan nie nelson & jane…memang teruja gak dapat shoot church nie..cuma kena berhati2 itu aje….

DSC_0108
DSC_0136
DSC_0161

Nelson & jane nie diorang bersiap – siap di hotel calton, alaaa sebelah pusat renang kat shah alam tue..huhuhu..memang aku rasakan waktu sungguh tide, nasib baik si akmal bijak…buat 2 team…so team 2 sudah pun berada di Aya Church ( ajib & izat ).aku lak dengan akmal & mior di hotel calton untuk merakam diorang nie bersiap….
DSC_0253
DSC_7454

Selepas selesai aje…diorang bersiap..aku dan mior cargas ke Aya Church…hahaha memang giler si mior bawak kereta…aduyaiii kalau laa naik kete skyline GTR tue takpe laaa nie…naik kete si akmal…kompom laa aku goyang…hahahah abg kemal jgan marah yer…huuhuhu…
DSC_7494
DSC_7482
DSC_0462

Air oren paling wangi….dalam dunia..huhuhuhu nasib baik…tak teguk minum..allahamdulillah…bila dah kat Aya Church nie memang cukup meriah sekali…kawan – kawan si nelson & jane cukup mesra ngan kitorang…huuhuhu yang tak tahannya awek – awek kat situ cun – cun belaka…alahaiii….susah nak cakap laa…hehehe
DSC_0476
DSC_0514
DSC_0523

Selepas saje selesai pernikahan diorang nie…aku dah kena upload dalam laptop…sebabnya dinner diorang dah nak kena tayang slide….ime diorang makan so aku tak banyak sangat nak beraksi…ermmm kalau laaa aku tau aku bawak laptop biasa ajer…huhuhu yelah kalu pakai Mac…sapa je tau nak mengendalikan selain aku dan akmal…demnn ……apa – apa pun semuanya berjalan dengan lancar…oklah aku nak nak katakan memang mencabar sikit shoot church nie..susah aku nak cakap kan kalau korang pernah lalui mesti korang tau….yang penting korang kena sabar……

DSC_0716

credit to mior…coz dia dpt caputre gmbr atas (tgh tuang campage)nie…pakai kamera aku tue D80….

DSC_0816
Picture 1

Sayang sungguh..aku tak dapat nak join shoot time dinner diorang nie…apa nak buat..dah akmal bagi tugas kat aku untuk jaga slide show…hahahah arahan kena ikut beb..karang akmal takmau ajak aku lagi..heheheheh tak dpt laa ilmu dari si abg akmal…oklah…setakat nie ajer aku nak citerkan…hahaha korang layan picass nie k…kalau tak puas gak nak tgk gmbr korang kasi call or sms or mms or video call nanti aku kasi tunjukkan gmbr raw diorang nie di depan mata korang…hahahahah lawak2….macam ada je orang nak call aku nie….

notabuku 1 : korang kena staytune untuk entry pasal maternity lak k….tak lama lagi…tunggu…

notabuku 2 : Minggu transformasi sekali lagi akan berlaku…apa dia? korang kena stay tune jugak..hahahhah

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements

12 Responses to “ChurchWedding – Nelson & Jane”


  1. 1 mior fendi
    May 18, 2009 at 11:30 am

    gambar sume santek2..D80 je kan??? hehe..gambar aku yg satu tu je la yg ok..yg lain hampehh…lagi satu!!! gamar detail ko..mmg gila tahap gaban..gabanpun tak gila cam ko paiz..hehe .. 😀

  2. May 20, 2009 at 6:45 am

    very marvellous shot…..

  3. May 20, 2009 at 8:03 am

    ~ gaya mutu keunggulan , detail yg best faiz..:-)

  4. May 20, 2009 at 10:28 am

    Superb n mengancam…Camtu aku kena berguru ngan ko la Faiz..he3

  5. May 20, 2009 at 12:12 pm

    paiz hensem,.ape die shoot semua jadi ensem lah,.hehe

  6. 6 mdnurie
    May 20, 2009 at 7:33 pm

    abam faiz..jom test camera baru aku nak..???hehehehe…

  7. May 21, 2009 at 12:02 am

    to mdnurie….aku geli laa nk test body canon…rasa nk muntah2 jer..heheheh

  8. May 21, 2009 at 12:54 am

    aku rasa tak tukar cik non pun gambar ko dah mantap bro,kekekek…cuma tukar Fx body je,hahah

  9. May 21, 2009 at 6:12 am

    Sorang lagi photographer kawin ..
    Suka baca tagline …
    ” KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

    Peminat Wonderpets gak ek?

  10. May 26, 2009 at 1:10 pm

    Nice foto… hemm.. ade prinsip tersendiri..

  11. May 28, 2009 at 2:36 am

    pufff…sngt mantap entry ni bro..

    smuanye aku suka..nak plak bab² detail tu..

    kipidupp bro!!!!

  12. June 16, 2009 at 7:08 am

    nice bro.. stunning! 5 star


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: