Archive for June, 2009

29
Jun
09

Aku Bukan Superman !

Apa macam…agak2 anak – anak korang macam superman tak? atau suparman…hihihihi memang seronok laa kalau aku nie superman..semua benda akan aku buat cepat dengan sekelip mata jer beb…hehehe aku buat keje kat opis arini pun dah macam superman dah….kiri kanan aku buat kerja…memang cukup banyak benda yang kena settelkan…lagi2 bab interior design…memang duk pening laaa gamaknya bila nak mulakan kerja….nasib baik lah aku nie lelaki kalau tak memang nak menangis dibuatnya…hahahahah kalau aku nie perempuan kompom laa dah banjir kat opis aku nie…oklah korang layan video klip nie….kalau korang nak tau penyanyi nie adalah anak Ahmad Dhani…..enjoy k…

……………………………………………………………………………………………………………………

WEDDING

DR. ALI & MALINI

Lokasi : Taman Selayang

Tarikh : 6 June 2009

MSF_2999
MSF_3090
MSF_3135
MSF_2986
MSF_3212
MSF_3640
MSF_3838
MSF_3876
MSF_4007
MSF_4036

Thanks to abang Sham dari Kaseh….sebab beri peluang untuk aku cover majlis bertandang Dr. Ali & Malini…hehehe memang seronok bila berkerja sama dengan diorang nie lagi2 si Malini nie…yang memang suka bergambar dan sentiasa nak senyum jer bila nampak muncung lens aku bila ke arah dia..hahahah memang susah aku nak katakan dan ini juga adalah first time aku shoot pasangan yang ada gelaran DR. nie..hehehe memang agak gementar gak laa..tapi semuanya berjalan dengan lancar.

Apa – apa pun aku ucapkan selamat pengantin baru kat korang yer…semoga ke akhir hayat..amin….

MSF_4101
Picture 2

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements
24
Jun
09

Engagement – Gabriel & Sharon

MSF_2149

LOKASI : BANDAR SUNGAI LONG, CHERAS


Kali nie aku dapat assigmt. engagement non malay….so kira kali ke – 2 laaa aku dpt shoot untuk non malay, huuhuhuhu walaupun pernah buat tapi aku masih kekok lagi….tapi nasib baik laaa uncle david sudah terangkan segala susul atur / flow majlis engagement sharon nie…..tak ku sangka selepas saja shoot job untuk neslon & jane dapat pulak gabriel & sharon…..thanks to akmal coz berikan kepercayaan kat aku dan qayyum….heheheheh sebenarnya nie job qayyum…aku just tagger ajer.

Memang seronok shoot non malay nie…kebanyakkan diorang nie peramah orangnya…haahahah dan yang tak ku sangka lagi si gabriel nie adalah seorang enginer F1….mak oiii…memang tak ku sangka beb aku dapat bersalam enginer F1….tapi aku lupa gabriel nie dari pasukan mana..hahahahha lantak laa janji aku dapat bersalam dengan enginer…mana laa tau dpat tiket free tgk F1 heheheheh….apa – apa pun korang layan gambar yang tak seberapa dari aku yer….semuanya aku pakai gear baru..so memang pening sikit tang dia punyer colourbalance….hehehehhe cayok2….

MSF_2161
MSF_2144
MSF_2378
MSF_2525
MSF_2557
MSF_2446
MSF_2609
MSF_2826
MSF_2878
MSF_2901
Picture 2

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

23
Jun
09

Tunggu – tunggu & harap bersabar yer…..

MSF_5215

Salam semua….rasanya dah bersarang dah blog nie….ermmmm masa tue emas katakan….ada je benda yang kena perlu settelkan, memang memenatkan laa.Tapi minggu nie insyallah akan ku updatekan segala benda yang belum di updatekan…..aku sendiri pun tak tau laaa mengapa aku lambat sangat updatekan bloh nie…aduyaiii takkan terkena virus H1N1 kot….huhuhu mintak dijauhkan laaa dari segala penyakit2 nie….amin….

Kalau korang nak tau aku dah kena penyakit ‘ malas ‘ huhuuu tiba – tiba jer kena penyakit nie…ntah dari sapa laa yang berikan penyakit nie pun aku tak tau dari sapa datangnya…hahahahhah walau macam mana pun aku dapat gak kuatkan iman dan antibodi aku nie nak suruh korang bersabar….hahahaha kalau korang berada kat tempat aku korang tau laaa….memang takdeĀ  masa nak edit gambar, menulis karangan dan seumpananya laaa….biasalah pekerja Pelukis pelan nie…keje dia tak menentu..kadang – kadang dlm sebulan ada 2-4 projek yang kena settelkan..so korang bayangkan laaa kalau dah berlambak keje? huhuhuhu lu pikir laa sendiri…

Ok lah…..apa – apa pun korang nantikan entry – entry terbaru dari aku yer……sayang bangat dengan kamu semua…hahahahahahah

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

09
Jun
09

Mengapa kau Termenung ?

Lelaki Kesunyian

Apa lagi masalahnya nie? asyik termenung ajer nie….adakah beliau seperti video di bawah nie? sekiranya anda ada pendapat atau sememangnya beliau seperti dalam ini cerita ( video ) dan sebaliknya? tinggalkan komen – komen anda di sini atau kita terjah beliau….adakah beliau seperti di dalam video di bawah ini………

Terlalu banyak unsur – unsur motivasi dan nasihat dalam video berkenaan…apa – apa pun aku cukup terharu sekiranya kita di besarkan seperti itu….mungkin aku sekarang nie dah jadi orang yang di sanjung tinggi…pada masyarakat…apa – apa pun kita perlu berusaha bersungguh – sungguh sekiranya ingin mencapai kejayaan…tak kira laa apa jua keadaan…

notabuku : dari sekolah sampai sekarang…..nak beli sesuatu benda kena cari duit sendiri beb….thanks to Abah dan Mak telah mengajar aku tentang berdikari….agak terharu gak bila pikirkan balik…insyallah aku mesti usaha untuk berjaya walaupun aku bukan kelulusan dari universiti tapi aku bangga dpt berkhidmat di universiti teknologi mara..hahahahahah kena tunggu laa 45 thn lagi untuk aku konvo ( pencen laaa )

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

09
Jun
09

Wanita Misteri

Wanita Misteri....

Pada sesiapa yang mengenali / terjumpa wanita ini sila hubungi aku atau Wan Shamril di talian 0122796688 / 0126181530, kami memohon jasa – jasa baik kawan – kawan sekiranya menjumpainya kerana suaminya berminat sangat pasal photography. Sekiranya kawan – kawan menjumpainya atau pernah beramah mesra dengan beliau sila berikan nasihat supaya beliau belikan laa sebuah kamera DSLR untuk suaminya yang tercinta………( kesian dah aku tengok Abg wan shamril, asyik termenung jer )

notabuku : sila maklumkan segera sekiranya menjumpai / mengenali wanita tersebut.

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

07
Jun
09

Kawen….Kawen….seronoknya kalau dapat kawen yer…

MSF_2901

Teaser Majlis Pertunangan Gabriel & Sharon, 5 June 2009, Sg, Long, Cheras

MSF_3970

Teaser Wedding – Che Ali & Malini , 6 June 2009 , Taman Jasa 1, Batu Caves
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Selamat Pengantin Baru…..Fandi & Ayie

Lokasi : Simpang Pulai, Perak

Tarikh : 30 & 31 may 2009

MSF_0571
MSF_0596
MSF_0756
MSF_0876

Tahniah aku ucapkan kat korang berdua…akhirnya kawen jugak ko yer fandi…aduyai..kurang laa jemaah melepak sekarang nie…heheheh….

Memang seronok bila tengok kawan kawen nie, lagi2 time akad nikah…hahahha yelah sapa yang tak kenal si fandi nie…mulut besar…kalau dia cakap satu batu orang leh dengar…tapi time nikah…dia punyer diam mengalahkan orang perempuan…tue pasal laa seronok aku tgk si fandi nie rasa nak gelak besar2 lak…hahahhaa nasib baik aku leh cover kalau tak tak kawen laa si fandi nie….ermmm tapi pendiam si fandi nie sementara jer…lepas aje selesai akad nikah…dia punyer suara…mak aiii….sudah keluar laaa…hahahhahha…kalau korang nak tau nie lah sepupu Akmal Afro tue…ermmm si akmal punyai rambut kembang si fandi lak mulut besar..hahahaha jangan marah yer…akmal..gurau2 ajer…

Aku lak di amanahkan si fandi untuk shoot diorang nie punyer majlis nikah dan sanding…tapi belah lakinya lak si Akmal yang cover…hehehhe sepupu sendiri photographer…takkan laa tak leh nak cover..hahahaha…sepatutnya masa belah perempuan si akmal turut jugak turun tapi kerana dia ada job lain so dia tak dpt nk dtg….ermmm takpe akmal..sekurang – kurangnya ko punyer gambar dah masuk dlm paper…heheheh

MSF_1346
MSF_0588
MSF_1691
MSF_1750
DSC_0226
DSC_0192
DSC_0236
MSF_1974
Untitled-6

Ermmm first time shoot 2 or 5 keping gunakan polaraid..hehehe tapi yang cun gambarnya hasil tangan si ateng …heheheh ko memang cekap gunakan polaraid tue..lepas tue aku memang ucapkan terima kasih banyak2 kat meor sebab tumpangkan aku ngan ateng berteduh kat umah ko…masakkan mak ko memang cukup sedap..heheheh sampaikan sarapan nasi lemak sampai tiga pinggan aku sental…hahahaha…..buat spare sampai petang…biasalah photog nie kadang2 tk makan pun masa shoot…hehehehe

Abes ajer shooting kitorang balik semula di rumah pengantin…lepak2 jap….sambil sental untuk makan malam lak…thanks yer ayie sebb panaskan lauk2 kenduri..heheheh abes jer makan, terus balik umah si meor….sebab nak rehat2 badan sebelum balik ke shah alam….oklah…korang kasi layan picas2 aku yang tak seberapa nie….k….chow dulu….

notabuku : korang semua stay tune untuk entry2 selepas nie..k…
‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

03
Jun
09

Tak Seindah Wajah….

Kadang – kadang ada tak korang pikir….?hidup kita nie macam anak panah, kita dah ada sasaran, tepat pada sasaran, kita dah aim bagus kat sasaran tue tapi bila ditiup angin, anak panah menyimpang pada sasaran….lain yang kita nak lain yang kita dapat…..ermmm ntahlah tiba – tiba terasa sedih lak bila pikirĀ  kisah hidup nie…tapi nak buat camner…hidup kena teruskan….aku sendiri pun tak tau mengapa aku leh taip sebegini….? mungkin aku duk terperap dalam bilik rasanya kot….? korang lak macam mana? ada tak pikir pasal perihal kehidupan korang? mesti ada kan…mustahil takde…

Kalau korang amati lagu nie…mesti korang faham maksud lagu nie….kadang – kadang tak salah orang muda dengar lagu2 lama…sebab lagu2 lama nie semuanya ada maksud tersirat….so korang dengar – dengarkan lagu nie baik – baik…mana la tau korang ada buat salah ker kat sapa2, kat kawan – kawan ker? waktu berkerja ker? dan sekutu sepapat dia lah…

Hahahaha korang lak jangan la risau kat aku nie…aku takdenya nak makan racun ker apa benda kejadah yang tak dtg faedah….biasalah bila duk umah sorang – sorang nie mestilahh terpikir yang bukan2…ermmm apa – apa pun aku mesti usaha bersungguh2 apa yang aku ingin kecapinya…insyallah sekiranya jalan yang aku pilih tue betul2 tepat pada sasarannya….aku harap korang pun sama gak…kena bersungguh2 apa yang korang lakukan….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Tahniah ! cikyan dah grad…yeyayey

Aku ucapkan tahniah kat cikyan sebab dah graduates uitm ari sabtu aritu…hope lepasnie cari keje cepat2 yer…kalau tak pun cikyan sambung jerr belajar lagi…mana laa tau d rezeki jadi pensyarah ker….huhuhuhu….nie aku masukkan gambar korang semua dalam nie k….hope korang semua dah ada hala tujuan masing – masing…kira anak panah yang sudah ada aim pada sasarannya…heheheheh jom layan picass….

MSF_0411
MSF_0425
MSF_0462
MSF_0433
MSF_0445
MSF_0458

aku mohon maaf pada cikyan and the gang coz…aku tak dapat nak stay lama 2 sangat..sebab aku kena gerak ke perak dan kena sampai kat sana sebelum jam 5 ptg….heheheh kalau takde program lak…kompom sampai ke senja aku bawak korang semua bergambar….hahahha nasib tak menyebelahi korang so aku kena gerak awal….oklah….sampai kat sini ajerr coletahan aku untuk tgh malam nie……bye….

notabuku 1 : Asyik melepas jerrr aku nie…aduyaii2 nak kena mandi bunga ke apa?hahahahaah lawak2

notabuku 2 : stay tune wedding fandi & ayie


‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com