Archive for July, 2009

31
Jul
09

” Jom Bertopeng” mari kita mencegah….

mari kita mencegah

Mari – mari kita mencegah daripada kita melarat…jom sama – sama kita bertopeng di mana – mana jua….tidak kira di opis atau pun di rumah ataupun di shopping komplex…jangan segan – segan nak bertopeng k….

mari kita mencegah

Sebenarnya….penyakit nie dah menular kat opis aku nie…dah 3 orang yg kena tahan reman ( kat hospital ) sampai sekarang nie satu maklumat or khabar dari diorang…ermmm mudah – mudahan diorang tak positif…yelah…kalau kat opis nie punyer cerita tak boleh dipercaya sangat…biasalah bila di ceritakan kat orang lain segala fakta makta semuanya di tokoh tambah…ermmm tue susahnya kalau cerita berantai nie…memang aku cakapkan orang yang terakhir yang dengar citer nie memang semuanya tak betul…hahahah kalau nak tau cerita yang sebenar – benarnya baik korang g jumpa sendiri orang yang kena tahan reman kat hospital…lagi bagus dari korang dengar cerita dari mulut – mulut orang lain….

notakaki :
1. Si Fuadtopa semalam dah kena tipu ngan aku sebab semalam dia tak kerja, so aku call dia, opis arini ( jummat ) cuti sebab dah 3 org staff Pengurusan fasiliti dah kena serangan H1N1 nie….nasib baik ko datang gak kerja arini …..cabuts…sorry ye fuadtopa..
2. Aku nampak macam ” Optismes Primes ” tak..hahhahhha
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements
30
Jul
09

Kalau Anda Gembira….Tepuk taNgan…

” kalau anda gembira tepuk tangan  tap..tap..tap..tap..
kalau anda gembira tepuk tap..tap…tap…tap…
kalau anda gembira begini la caranya
kalau anda gembira tepuk tangan tap..tap..tap..tap…”

Allahamdulliah…akhirnya sampai jua gak barang yang aku menanti – nanti macam bola penalti….hahahahha…..apa lagi kalau tak lain tak bukan ” coloursplash camera ” cukup teruja sangat aku bila kamera sampai kat umah tengahari tadi….

Abg Pos  : Hai wak! kalau d bungkusan jer mesti wak yg amek nie…huhuhu nie mesti barang anak yer…
Ayah aku  : Biasalah budak2 zaman sekarang nie….aku pun tak tau barang apa anak aku beli nie dari semalam dia tunggu…
Abg Pos  : Biasa lah wak…..nah wak sain kat sini yer….
Ayah aku  : ok…..

Setelah ajer ayah aku sain…dia terus call aku yang mana time tue dah kul 1.00 tghari…huhuhu aku lak tak perasaan sebb aku dh tido kat opis…memang niat nak balik tapi rasa malas lak…tapi bila aku tgk ada misscall dari umah…aku terus balik ke rumah tanpa ragu – ragu…huhuhu rupa – rupa camera yang aku order dari LOMOKIDS dah sampai umah… perghh……memang tak di sangkal lagi…heheheh….. kalau korang nak beli kamera lomography nie meh singgah kat http://lomokidsshop.blogspot.com/

MSF_9824
MSF_9827
DSC02843
DSC02852

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

GENG POWER RANGGERS….

Oppss….lupa lak…nie ada tambahan punyer citer….hehehe aku nak perkenalkan Geng – geng power ranggers tapi aku hanya kenal segelintir ajer…hehehe diorang nie dah lanjer aku makan kat sebuah kedai kat selayang…memang sedap beb….nama kedai aku lupa lak…yang aku tau kedai nie yang aku makan nie ialah cina mualaf…huhuhu bini dia melayu laki dia cina…ermmm tapi memang ramai org melayu makan kat situ….takpe2 nanti aku tau nama kedai tue aku akan updatekan k….jom kita berkenalan dengan geng – geng power rangers…..

MSF_9817
MSF_9795
MSF_9796
MSF_9802
MSF_9811
MSF_9790

Thanks zed a.k.a red power rangers ( gambarnya kat atas half face tue ) lanjer aku makan…ermmm nanti lanjer lagi tau…kalau korang nak tau camner aku berkenalan dengan gadis ranggers nie ialah salah sorang nie adalah xclient aku..huhuh safrina ( gmbr second ), lagi satu kalau korang nak berkenalan ngan gadis power ranggers nie aku dah add link kat blog aku..so korang leh laaa singgah2 yer….lagi satu kalau korang nak berkenalan / mencari awek diorg supply sekali…hehehehe so korang rajin2 laaa yer…aku? ermmm just kawan boleh laa kot…..

ok lah…nak layan camera baru aku jap nie…..zaaaaassssssss……..

notakaki :
1. Gambar – gambar gadis nie si Zed yang capture…huhuhu biasalah dia baru ajer nak main DSLR nie…huhuhu
2. Aku nak buka tagalong nanti kat kuala selangor pada 1&2 bulan 8 nie, pada sesiapa yg nak join sms aku k…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

25
Jul
09

The Solemnization & Reception of Fairuz & Jule

The Solemnization day

Fairuz & Jule

4 July 2009, saturday

MSF_8288
MSF_8407
MSF_8430
MSF_8495
MSF_8569
MSF_8556
MSF_8565
MSF_8647
MSF_8611
MSF_8784
MSF_8866

The Reception day

Fairuz & Jule

5 July 2009, sunday

DSC_0020
DSC_0060
DSC_0103
MSF_9058
MSF_9046
DSC_0130
DSC_0139
DSC_0180
DSC_0186
MSF_9163
DSC_0311
DSC_0747
MSF_9361
DSC_0742
DSC_0713
MSF_9396
DSC_0691
DSC_0445
DSC_0660
DSC_0617
DSC_0655

Wow….sekali gus aku updatekan dari Solemnization hingga la reception Fairus & Jule…hope korang happy k…dan aku mohon maaf bebanyak sangat sebab lambat aku nak updatekan korang punyer picass dalam blog aku…huhuhu so sekarang aku dah updatekan….sorry yerr fairuz & jule…

Kalau korang nak tau si fairuz nie adalah adek kepada Ajib kita nie…hehehe nasib baik laa perangai si fairuz nie tak sama dengan si ajib yang gatal miang…hahahaha…oppsss terlebih sudah…hahahah….memang seronok bila dapat shoot pasangan nie…semuanya ok jerr hahaha macam perangai ajib gak laa semuanya boleh jerr…

Minggu depan aku jugak shoot pasangan nie di belah lelaki pulak ( Fairuz ), di kuala selangor….ermmm rasa teruja lak bila dapat shoot di kampung sendiri, insyallah aku akan buat yang terbaik untuk pasangan nie kat kuala selangor…hahahah nak jerr soh diorg berendam kat parit..hahahaha jahat- jahat….so korang stay tune untuk gmbr – gmbr di kuala selangor plak dan paling bestnya si ajib nak sewakan hotel kat kuala selangor…pergh…layan beb dapat tido kat hotel.. tapi yang sedihnya aku tak dpt join untuk shooting golf yang tarikhnya jatuh pada yg sama lak tue…takpe2 yang penting aku nk dptkan shoot yg terbaik kat kuala selangor nanti…

Ermmm pada kawan – kawan si fairuz & jule korang tengok k gmbr – gmbr diorg nie….yang mana nak langsungkan majlis korang nakkan photographer korang hired aku k…heheheh buat promosi plak ….tak salahkan…oklah…korang enjoy this picass k…zaaaassss…

Picture 1

notakaki :
1. Aku nak buka tagalong nanti kat kuala selangor pada 1&2 bulan 8 nie, pada sesiapa yg nak join sms aku k…
2. Petang nie aku balik ke kuala selangor, pada sesiapa yg nak ajak aku TT jom laa malam nie yerrr, aku ada kt kmpung seminggu k….mau jauhkan diri sekejap…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

24
Jul
09

Matching or not ?

IMG_3145

Apa macam matching tak ? gambar nie aku jumpa dalam harddisk aku….thanks to fuadtopa..masih nie fuad yg amek gambar tapi pakai kamera compact lagi..huhuhu timetue mana lagi mampu nak beli DSLR…huhuhu sekarang nie fuadtopa dah pun jadi sebahagian team photography yang terkenal….CS team…bangga gak aku, walaupun mula2 aku dan fuad main kamera dslr nie tak tau pun iso boleh tukar…main hentam shoot jer…hahahah masa tue first time kami dpt job kawen tapi nie adalah job kawan opismate kitorang…perghh….kalau korang tgk gambar – gambar lama aku dengan fuadtopa kompom korang gelak besar….

Insyallah aku akan update pasal gambar – gambar lama yang aku pernah shoot bersama fuadtopa…mungkin kalau fuad tengok pun kompom tergelak gak…dan mungkin sedih, mungkin malu dan sebagainya…tapi bagi aku dari situ laa kita belajar…betul tak? ermmm memang aku takkan lupa sampai bila2 wei….mungkin aku dah ada anak nanti akan ku cerita kat dia ( hahahah awek pun takde nk berangan ada anak )

Minggu nie badan aku tak berapa nak sihat sangat…ermmm ntah lah makan tak lalu, tido tak lena, mandi tak basah..hahahah ntah apa kes dah aku nie….mungkin aku sibuk siapkan album – album client aku yang lepas…heheheheh tapi aku tak laa macam kawan aku nie… abg kemal yang sentiasa sibuk siang malam dah macam optimes primes dah…aduyaii kesian lak aku tgk ko kemal…yelah tahun nie dia dah last semester..mungkin banyak keje – keje sekolah dia kena settelkan, takpe kemal ko kena tumpu betul2 kat study ko…aku doakan ko lulus dengan cemerlang..hahahaha

Pagi tadi aku masuk lambat lagi…sebabnya ada perhimpunan pagi…malas lak rasanya nak join perhimpunan nie…pagi2 aku dah call si ajib ajak lepak minum kat nasi lemak cinta sayang…heheheh thanks ajib teman melepak…hahahha oklah panjang lak aku bercoleteh pagi jumaat nie…huhuhuhu korang stay tune k…aku nak updatekan wedding fairuz & jule….sabar yerr

notakaki :
Minggu nie aku berkenalan dengan seorang gadis namanya CINTA , korang doa2kan yer….
Datin Bib lanjer makan durian kat opis nie…huhuhuu ruginya aku tak lalu lak nk makan pagi nie…
KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

19
Jul
09

Jom bercerita….

SITUASI 1

Sabtu pagi sebelum aku klr, mak aku tengah kemas – kemaskan bilik sebelah….huhuhu aku terkejut sebab mak aku panggil menjerit2…aduyai bagus gak mak aku menjerit – jerit kalau tak, memang tk bangun laa aku, dah berjanji ngan kawan mau g kl…heheheh

Kak Tim ( Mak aku ) :  Abg nah amek ko punyer album nie…..

aku : Album apa lak nie mak oi….tima kasih kejutkan…hehehe

Kak Tim ( Mak aku ) : ermm abg2 cuba ko tgk gmbr ko time sekolah dulu – dulu….ermmm yang peliknya dari sekolah sampai sekarang takde org     berkenan ke ngan ko nie abg….

aku : ermmm ntah manalah orang tau….lum jodoh lagi kot…hahahahah ( dalam ati rasa panas jer….ermm aku tgk gmbr lama, aku pun terkejut gak…)

abes nak buat camner kalau time aku kurus pun tkde yg minat, ni kan lagi aku dah BAMBAM nie…hahahah

1
Untitled-4
3
4

hahahaha apa macam? betul tak cakap mak aku tue? hehehe kalau korang pandai mana aku dalam semua gmbr di atas nie…hehehe kalau dpat aku lanjer korang air kosong jer..hahahah

SITUASI 2

Aku terus perjalanan ke rumah tom…sebab diorang berkumpul di umah tom…huhuhu yang join g KL , AJIB, MEOR, TOM DAN AKU JER…atas misi mencari gambar sambil berjalan2 menghirup udara kuala lumpur tapi tak berapa nak lumpur…hahahaha… kami teruskan perjalanan menuju ke setapak sebab mau cuci gmbar lomo – lomo….

Tauke  Evan : u orang baru main ini lomo ka?

Kami : yelah tauke..evan…huuhu kul bpe leh siap?

Tauke Evan : kul 3 u org  dtg mari laaa…

Kami : Aduyai Tauke Evan…apasal lama sangat? kami ada projek lain nie…heheheh

Tauke Evan : Haiyaa…lu orang kasi jalan2 laaa dulu…ok…

Kami : Ok lah Tauke Evan…

Dalam hati aku dan tom pasrah…tapi nak buat camner….kami pun terus perjalanan…..tiba kami berhenti kejap di sekitar kawasan setapak berhampiran kedai FOTO MEGA

Faiz : Endok….korang nampak tak apa yang aku nampak?

Tom : Nampak, nape ?

Faiz : Jom laa layan sekejap sebelum masuk KL…

Kami : Ok..jom…hehehe Tom n Ajib jadi model jap yerrr…hahahah

MSF_9493
MSF_9507
MSF_9472

SITUASI 3

Selepas je selesai shoot kat sekitar kedai FOTO MEGA kami teruskan perjalanan ke Kuala Lumpur….nak tau kami pergi kemana?

Faiz : Endok nak masuk KL nie kita nak g mana dulu nie?

Tom : Ermm apa kata kita g CENTRAL MARKET dulu? Apa macam ?

Kami : Takde hal punyer ( nie tagline ajib, semuanya boleh jerr )

selepas ajer parking di belakang Mahkamah…kami terus jalan ke CM, tiba – tiba lak jumpa lak benda alah nie….hehehe apa lagi layan sedas 2 laaa…

MSF_9579
MSF_9569
MSF_9571

hahahaha apa macam? dah tue g KL tak bawak model sapa suruh?so diri sendiri laa jadi model…kkuikuikui.. abes jer shoot…kami sampai gak ke destinasi sebenarnya…hahahaha

MSF_9601

huhuhu kalau nak tau si ajib nie first time datang central market nie..tue pasal laa dia suh aku amek gmbr dia..hahaha….meh2 tgk2 sikit gambar – gmbar yang aku sempat snap semalam…heheehehe

MSF_9626
MSF_9645
MSF_9650
MSF_9635
MSF_9593

heheheh impian ajib nak memiliki kamera tue…hahahha memag sporting gila laa uncle tauke kedai tue….yg paling kelakarnya dia ckp tak lama gila tak tgk kamera lomo! mak oi….uncle nie pun layan gak yerr…ermmm layankan ajer laa..sambil aku snap gmbr kedai diorg.

Ermm….sudah selesai masalah kat situ kami berjalan – jalan tak tentu arah dah…hahaha yang ketara tue si meor la..hahaha korang nak tau kami berjalan sampai ke mana…? dari CM kami ke dataran, dari dataran kami ke Station Keretapi…hahahahah…last2 kena patah balik sebab jam dah kul 4.00 ptg sebab kena patah balik ke setapak nak amek gmbr.

MSF_9673
MSF_9667

ermmm memang penat sesangat..ntah berapa kilo dah lemak aku terbakar…hahaha kami menuju ke tempat parking kereta. ermmm si meow dah maki – maki…dah..hahahah nak wat camner lu tanya laa si Tom..dia yang guide…hehehehe

Selepas saja kami sampai ke kedai FOTOMEGA….aku dan tom dah tk sabar2 nak tgk hasil gambarnya…hehehehe lagi2 Si Tom  ye lah…dia pakai slide filem 120 mesti cun punyer, dah plak dia pakai Holga….aku lak pakai ACTION SAMPLER FLASH jer lepas tu lak aku pakai negatif jerr sebab slide filem baru jer aku beli…heheheh korang nak tau apa terjadi ….

Tom : Errmmm amoi mana si Evan?

Amoi : Dia sudah klr kejap lorr…u mau apa?

Tom : Mau amek gmbor lorr….

si amoi pun amek resit kat Tom n aku sekali………heheheh memang dah tk sabar dahh wei..

Amoi : Sapa punyer filem slide lorr!!!

Tom : Aku unyer….nape amoi?

Amoi : Haiyaaa….tarak jadi laa kawan….semuanya kosong ajer….

Tom : Ermmmm aduh..dah 2 kali tak jadi….( hati panas jer…. )

Aku : Amoi aku punyer apa citer?

Amoi : Lu punyer manyak cantek…lu buat double expose kaa…

Aku : Ya laaa….sambil gelak kuat2 sebab nk kutuk si Tom..hahaha

CNV000012
CNV000011
CNV000018
CNV000026
CNV000022
CNV000034

hahahaha walaupon tak pakai slide filem…yg penting gmbr jadi yerr…hahaha saja je mau gelak kuat kat Tom…

SITUASI 4

Lepas tu….si Tom sudah hati panas macam air masak daaa…hahahah apa2 pun dia masih nak cuba lagi dia antor lagi filem slide so..kami kena datang sekali lagi ke kedai Evan kira sebanyak 3 Kali dalam sehari..hahahah tp hasilnya tetap tak jadi gak…hahahah

Tiba – tiba telefon si ajib berbunyi…hehehe aku dah agak dah…nie mesti …

Kemal : Wei ajib korang dah kat mana ?

Ajib : Kitorang dah nak sampai nie …ko tunggu jap k….

Kemal : Ok2..suh faiz bwk kete laju2

Aku : Kepala hanguk nk bwk laju2 kalau dah namanya jam nie….sempal punyer kemal…hahah

MSF_9683
MSF_9692

hahaha kalau korang nak tau nie laa si kemal rambut afro..hahahah kami dtg kesitu sebab mau tolong kemal beraksi..hehehe tolong kawan2 katakan…hehehe aku just perangkap pegang flash..tapi tak lama yang lamanya si meow laaa..hahahah sesi shooting nie aku tk pasti abes kul berapa sebab kami terpaksa patah balik ke setapak sebab nk amek gambr ….nak tgk hasil filem 120mm….tapi hasilnya tetap hampa…hahahah aku gelak kali 2 untuk Tom..heheheh i’m sorry yerrr.

Lepas tue kami terus balik dan tiba – tiba jer si Tom bersuara…faiz singgah Petaling Jaya yerrr.aku mau jumpa tu uncle yang mau jual FM2…aku pun ok laaa nanti lanjer tau…dah tahap gaban lapor nie..yelah mana taknya jam dah kul 8.30 di federal.hahahahah

MSF_9703

Akhirnya FM2 jadi hak milik si Tom dengan harga jualannya perlu di rahsiakan…harga memang best punyer…hehehe caya laa Tom, banyaknya duit Tom nie…nak sikit…hahahahaha

Lepastu Uncle nie lanjer kami semua makan KFC…mak ai…rezeki jgn ditolak…dh memang perut kami semua tgh berbunyi2 nie si Tom PUNYER PASAL LAAA….suh jumpa uncle nie dulu baru g makan..nasib baik laa uncle nie pemurah mau lanjer kami makan….

hehehe sampai sini ajer laa cerita aku sepanjang ari sabtu semalam..apa macam…best tak?hahahah

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

15
Jul
09

aku, dia & lomo…

action sampler flash

Dunia sudah terbalik kot…….zaman sekarang mana d lagi main filem2 nie semuanya ber digital dah…hahahah tapi lain lak pada aku nie….rasa seronok lak bila main kamera filem nie…huhuhu thanks to lomokids sebab diorang nie yang telah meracun aku ke dunia nie kembali ( heheheh padahal aku tak pernah pun pakai kamera filem nie..time aku belajar jerr tue pun sekejap jer ).

Sebelum apa – apa gambar kat atas nie si tom yang amek gunakan kamera filem dia sendiri iaitu Yashica fx3 super 2000 .hehehe thanks yerr abg rosyam sudi amek kamera filem aku yang bernama action sampler flash, huhuhuhu lepas nie insyallah kalau d rezeki akan menyusul satu lagi kamera lomo nie hehehe colourflash kamera, masih dalam perjalanan ke sini….so rasa tak sabar lak rasanya…..macam tunggu bola penalti lak….

Minggu nie aku nak bersosek – sosek jer sebelum aku updatekan gambar adek si ajib aritu…huhuhu bukan takmau updatekan sekarang cuma belum lepas dari QC lagi..hahahaha… korang tunggu je laa yerr update dari aku …..

Minggu nie kalau ada sesapa2 yang mau join aku & tom turun KL, mau buat satu outing tertutup……kira shoot sekitar KL….sekiranya korang berminat leh laa call/sms aku k. hehehe syarat2 dia kena ada kamera lomo la or kamera filem..selain dari tu……….aku rasa boleh laa….kira open kamera laa senang nk citer…hehehehe

notakaki :
hehehe pasal tajuk aku, dia & lomo tue mesti korang tertanya sapa ‘ dia ‘ jeng…jeng….jeng…. korang nak tau ker? aku sendiri pun tak tau la…hahahahahaha lu pikir laa sendiri
KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

13
Jul
09

we wedding together…

Jom layan video clip nie sambil tengok gambar kat bawah nie k….

Syila&Razis / Fieza&Azman

Lokasi : Cheras Jaya

Tarikh : 28 June 2009

Photographer : Me, Tom and Meow

MSF_7319
MSF_7381

If kalau korang ingat nie adalah full entry untuk teaser aritu ‘ 2 couple wedding ‘ diorang nie adik beradik si Syila ( akak ) & Fieza ( adek ), wow memang seronok betul bila disandingkan bersama – sama…..

Hahaha memang satu pengalaman yang seronok sebab kena cover pengantin sekali 2 gus…korang lak camner? mesti ada kan…hehehe tapi jarang – jarang kita dengar. Oklah banyak cerita pun tak gunakan…so korang layan gambar – gambar kat bwah nie k…..

MSF_7453
MSF_7452
MSF_7511
MSF_7810
MSF_7553
MSF_7797
MSF_7737
MSF_7744
MSF_7768
MSF_7727
MSF_7781
MSF_7887
MSF_7961
MSF_7967
MSF_8016
MSF_8083
MSF_8149

Oppss…i’m sorry…hahahah minggu nie punyer gambar fully black n white…ntahlah nape aku suka lak layan B/W nie….hope korang tak kisah k….i’m sorry….

notakaki :
hehehe bila layan video clip john travolta punyer pasal laaa editing aku semuanya aku buat b/w……jangan marah yerrr…cabuts…..

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com