19
Jul
09

Jom bercerita….

SITUASI 1

Sabtu pagi sebelum aku klr, mak aku tengah kemas – kemaskan bilik sebelah….huhuhu aku terkejut sebab mak aku panggil menjerit2…aduyai bagus gak mak aku menjerit – jerit kalau tak, memang tk bangun laa aku, dah berjanji ngan kawan mau g kl…heheheh

Kak Tim ( Mak aku ) :  Abg nah amek ko punyer album nie…..

aku : Album apa lak nie mak oi….tima kasih kejutkan…hehehe

Kak Tim ( Mak aku ) : ermm abg2 cuba ko tgk gmbr ko time sekolah dulu – dulu….ermmm yang peliknya dari sekolah sampai sekarang takde org     berkenan ke ngan ko nie abg….

aku : ermmm ntah manalah orang tau….lum jodoh lagi kot…hahahahah ( dalam ati rasa panas jer….ermm aku tgk gmbr lama, aku pun terkejut gak…)

abes nak buat camner kalau time aku kurus pun tkde yg minat, ni kan lagi aku dah BAMBAM nie…hahahah

1
Untitled-4
3
4

hahahaha apa macam? betul tak cakap mak aku tue? hehehe kalau korang pandai mana aku dalam semua gmbr di atas nie…hehehe kalau dpat aku lanjer korang air kosong jer..hahahah

SITUASI 2

Aku terus perjalanan ke rumah tom…sebab diorang berkumpul di umah tom…huhuhu yang join g KL , AJIB, MEOR, TOM DAN AKU JER…atas misi mencari gambar sambil berjalan2 menghirup udara kuala lumpur tapi tak berapa nak lumpur…hahahaha… kami teruskan perjalanan menuju ke setapak sebab mau cuci gmbar lomo – lomo….

Tauke  Evan : u orang baru main ini lomo ka?

Kami : yelah tauke..evan…huuhu kul bpe leh siap?

Tauke Evan : kul 3 u org  dtg mari laaa…

Kami : Aduyai Tauke Evan…apasal lama sangat? kami ada projek lain nie…heheheh

Tauke Evan : Haiyaa…lu orang kasi jalan2 laaa dulu…ok…

Kami : Ok lah Tauke Evan…

Dalam hati aku dan tom pasrah…tapi nak buat camner….kami pun terus perjalanan…..tiba kami berhenti kejap di sekitar kawasan setapak berhampiran kedai FOTO MEGA

Faiz : Endok….korang nampak tak apa yang aku nampak?

Tom : Nampak, nape ?

Faiz : Jom laa layan sekejap sebelum masuk KL…

Kami : Ok..jom…hehehe Tom n Ajib jadi model jap yerrr…hahahah

MSF_9493
MSF_9507
MSF_9472

SITUASI 3

Selepas je selesai shoot kat sekitar kedai FOTO MEGA kami teruskan perjalanan ke Kuala Lumpur….nak tau kami pergi kemana?

Faiz : Endok nak masuk KL nie kita nak g mana dulu nie?

Tom : Ermm apa kata kita g CENTRAL MARKET dulu? Apa macam ?

Kami : Takde hal punyer ( nie tagline ajib, semuanya boleh jerr )

selepas ajer parking di belakang Mahkamah…kami terus jalan ke CM, tiba – tiba lak jumpa lak benda alah nie….hehehe apa lagi layan sedas 2 laaa…

MSF_9579
MSF_9569
MSF_9571

hahahaha apa macam? dah tue g KL tak bawak model sapa suruh?so diri sendiri laa jadi model…kkuikuikui.. abes jer shoot…kami sampai gak ke destinasi sebenarnya…hahahaha

MSF_9601

huhuhu kalau nak tau si ajib nie first time datang central market nie..tue pasal laa dia suh aku amek gmbr dia..hahaha….meh2 tgk2 sikit gambar – gmbar yang aku sempat snap semalam…heheehehe

MSF_9626
MSF_9645
MSF_9650
MSF_9635
MSF_9593

heheheh impian ajib nak memiliki kamera tue…hahahha memag sporting gila laa uncle tauke kedai tue….yg paling kelakarnya dia ckp tak lama gila tak tgk kamera lomo! mak oi….uncle nie pun layan gak yerr…ermmm layankan ajer laa..sambil aku snap gmbr kedai diorg.

Ermm….sudah selesai masalah kat situ kami berjalan – jalan tak tentu arah dah…hahaha yang ketara tue si meor la..hahaha korang nak tau kami berjalan sampai ke mana…? dari CM kami ke dataran, dari dataran kami ke Station Keretapi…hahahahah…last2 kena patah balik sebab jam dah kul 4.00 ptg sebab kena patah balik ke setapak nak amek gmbr.

MSF_9673
MSF_9667

ermmm memang penat sesangat..ntah berapa kilo dah lemak aku terbakar…hahaha kami menuju ke tempat parking kereta. ermmm si meow dah maki – maki…dah..hahahah nak wat camner lu tanya laa si Tom..dia yang guide…hehehehe

Selepas saja kami sampai ke kedai FOTOMEGA….aku dan tom dah tk sabar2 nak tgk hasil gambarnya…hehehehe lagi2 Si Tom  ye lah…dia pakai slide filem 120 mesti cun punyer, dah plak dia pakai Holga….aku lak pakai ACTION SAMPLER FLASH jer lepas tu lak aku pakai negatif jerr sebab slide filem baru jer aku beli…heheheh korang nak tau apa terjadi ….

Tom : Errmmm amoi mana si Evan?

Amoi : Dia sudah klr kejap lorr…u mau apa?

Tom : Mau amek gmbor lorr….

si amoi pun amek resit kat Tom n aku sekali………heheheh memang dah tk sabar dahh wei..

Amoi : Sapa punyer filem slide lorr!!!

Tom : Aku unyer….nape amoi?

Amoi : Haiyaaa….tarak jadi laa kawan….semuanya kosong ajer….

Tom : Ermmmm aduh..dah 2 kali tak jadi….( hati panas jer…. )

Aku : Amoi aku punyer apa citer?

Amoi : Lu punyer manyak cantek…lu buat double expose kaa…

Aku : Ya laaa….sambil gelak kuat2 sebab nk kutuk si Tom..hahaha

CNV000012
CNV000011
CNV000018
CNV000026
CNV000022
CNV000034

hahahaha walaupon tak pakai slide filem…yg penting gmbr jadi yerr…hahaha saja je mau gelak kuat kat Tom…

SITUASI 4

Lepas tu….si Tom sudah hati panas macam air masak daaa…hahahah apa2 pun dia masih nak cuba lagi dia antor lagi filem slide so..kami kena datang sekali lagi ke kedai Evan kira sebanyak 3 Kali dalam sehari..hahahah tp hasilnya tetap tak jadi gak…hahahah

Tiba – tiba telefon si ajib berbunyi…hehehe aku dah agak dah…nie mesti …

Kemal : Wei ajib korang dah kat mana ?

Ajib : Kitorang dah nak sampai nie …ko tunggu jap k….

Kemal : Ok2..suh faiz bwk kete laju2

Aku : Kepala hanguk nk bwk laju2 kalau dah namanya jam nie….sempal punyer kemal…hahah

MSF_9683
MSF_9692

hahaha kalau korang nak tau nie laa si kemal rambut afro..hahahah kami dtg kesitu sebab mau tolong kemal beraksi..hehehe tolong kawan2 katakan…hehehe aku just perangkap pegang flash..tapi tak lama yang lamanya si meow laaa..hahahah sesi shooting nie aku tk pasti abes kul berapa sebab kami terpaksa patah balik ke setapak sebab nk amek gambr ….nak tgk hasil filem 120mm….tapi hasilnya tetap hampa…hahahah aku gelak kali 2 untuk Tom..heheheh i’m sorry yerrr.

Lepas tue kami terus balik dan tiba – tiba jer si Tom bersuara…faiz singgah Petaling Jaya yerrr.aku mau jumpa tu uncle yang mau jual FM2…aku pun ok laaa nanti lanjer tau…dah tahap gaban lapor nie..yelah mana taknya jam dah kul 8.30 di federal.hahahahah

MSF_9703

Akhirnya FM2 jadi hak milik si Tom dengan harga jualannya perlu di rahsiakan…harga memang best punyer…hehehe caya laa Tom, banyaknya duit Tom nie…nak sikit…hahahahaha

Lepastu Uncle nie lanjer kami semua makan KFC…mak ai…rezeki jgn ditolak…dh memang perut kami semua tgh berbunyi2 nie si Tom PUNYER PASAL LAAA….suh jumpa uncle nie dulu baru g makan..nasib baik laa uncle nie pemurah mau lanjer kami makan….

hehehe sampai sini ajer laa cerita aku sepanjang ari sabtu semalam..apa macam…best tak?hahahah

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements

10 Responses to “Jom bercerita….”


  1. July 19, 2009 at 12:20 pm

    wah.. cntek pic2 2.. suke sgt tgk..

  2. 2 mdnurie
    July 19, 2009 at 1:00 pm

    panas lg aku baca blog ko nieee….heehe..xper2 masih berexperiment ko tggu laaa klu aku dah hebat nanti..cewahhhh!!!

  3. July 19, 2009 at 3:45 pm

    wowww what anice story lah,.hehe
    nice outing kalau aky tau aku join,..
    apsal xde sape2 calling2 aku..
    haishhh, x kira korang kena buat lagi!!!

  4. July 19, 2009 at 3:51 pm

    Tom dari dulu ko experimen,.aku beli kamera aku shot terus jadi je,..haha,.digital la tapi,.haha

  5. 5 azizee
    July 20, 2009 at 2:10 am

    arghh….rugi x dapat follow….aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  6. 6 Gerimis
    July 20, 2009 at 4:41 am

    bro… pe khbar.. cantik siot.. korang memang terer.. bro, aku nak ni baru nak mula belajar menggamabr nieh. Sebagai orang yang tek reti aper, kamera aper aku patot beli…

  7. 7 Faiz
    July 20, 2009 at 5:41 am

    wow! nikon fm2 .. ada jual lagi ke? kat mana nak cari eh?

  8. July 20, 2009 at 7:15 am

    waa.. lain btol ek ko zman sekolah2 dlu… mcm aku skrang aa jgak.. ekekke

  9. July 21, 2009 at 3:33 am

    wakakakakakaka, kurus gila ko dulu paiz..
    hish ko ni lum kahwin lagi dah gemuk,hahahaha…
    aku kenal semua ko dalam gambar2 tu 🙂
    best gila korang jalan2 kat sana..
    semalam aku ada je kal kl tu..tapi lepak kat kedai printing je..
    tunggu album siap..heh…

  10. July 24, 2009 at 12:17 pm

    ~Wahh, mcm bole pinjam je idea nk shoot kt graffiti tu..

    (,”) Merci..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: