Author Archive for

13
Aug
09

Alamat Baru……

colorsplah kamera

Dengan ini saya menjemput anda semua ke Rumah Baru yang lebih selesa dan lebih harmoni….korang just klik pada ‘RUMAH BARU

Terima kasih…..

yang ikhlas

Mohd shairul faiz

12
Aug
09

Keluar = Last Entry

colorsplash kamera

Minggu nie last entry aku update blog nie….sebab tengah sibuk kemas – kemas ‘ Rumah Baru ‘, masih dalam proses cat mengecat lagi nie…thanks to fuadtopa coz tolong – tolong aku mengemas rumah baru aku nie…Insyallah aku akan umumkan ‘ Rumah Baru ‘ aku nanti….

Terlebih dahulu aku berterima kasih pada blogger – blogger, kawan – kawan dan member Creative 9 kerana sudi singgah dan menginap di blog nie, aku amat menghargai korang semua…hope korang still dengan aku di rumah baru nanti.

Disini sekali lagi aku memohom maaf banyak – banyak pada kawan – kawan, member – member blogger, Member Creative 9 Images, Abg Khalied, Abg Zul dan kawan – kawan yang mengenali aku dan yang baru mengenali…sempena Bulan Ramadhan nie hampir tiba aku mohon maaf sekiranya ada salah dan silap, terkasar bahasa atau mengguriskan hati perasaan korang semua.

Thanks….a lot to all my friends…..

* Nanti aku akan berikan link barunya nanti…

* Sedangkan Nabi pun maafkan Umatnya inikan pula manusia sesama manusia

* Pengumuman

untuk pengetahuan semua aku dengan ajib tiada perbalahan antara aku dengan ajib, ini semuanya salah dari aku yg buruk sangka terhadap ajib. untuk pengetahuan korang aku anggap ajib as abg dan juga pada akmal, tom, meor dan all member creative 9 aku mintak maaf…semuanya salah sangka dari aku terhadap korang semua…untuk pengetahuan korang gak aku sayang nak tinggalkan creative9.hope korang terima aku….kalau kena isi borang cakap laa…

10
Aug
09

Merdeka Endurance 2009

Lokasi : Litar Sepang

Tarikh : 8/8/2009

MSF_1765
MSF_1761
MSF_1769

Tut…tut…tut…tut…. panggilan telefon aku yg berdering tapi tak dengar dengan telinga hanya dengar melalui gema sahaje…waktu tu jam kul 4.30 ptg

Abg Zul : Salam…faiz ko tido ker?

Aku : Takde laa…tgh godek2 umah baru nie…nape?

Abg Zul : Ko nak menembak tak petang nie?

Aku : Kat mana lak nak menembak?

Abg Zul : Kat Sepang ada bran…arini ada merdeka endurace….abg Khalid yang ajak…katakan dia dpt masuk free ke paddock…

Aku : Perghhh layan nie jom….

Abg Zul : Jumpa kat umah Abg Khalid k….

Hehehe first time dapat masuk kat paddock nie…so aku pergi laaa…rugi lak kalau tk g..lagipun aku bukannya ada member – member pun nak ajak aku menembak ari sabtu. So aku siap2 laa g umah Abg Khalid..hehehe besar siot umah dia…kalah umah aku..huhuhuh. Kami pergi sana berempat iaitu abg zul, abg khalid, abg azian dan aku…hehehe yg paling muda aku laa..yang lain semuanya dah oldersssss…kami sampai kat sana pun dalam kul 6 lebih…so agak gelap sikit laa…hehehe apa – apa pun meh layan gambar aku yang tak seberapa nie…

MSF_1915
MSF_1726
MSF_1803
MSF_1787

Telinga pekak beb..nasib baik laa bukan F1…kalau tk bertambah – tambah pekak laa gamaknya…kalau nak tau aku agak2 takut gak sebenarnya sebab ada rule gak kalau nak shoot2 kat paddock…kira ada kawasan larangan dia laa…nasib baik abg khalid ada ckp…rule2 dia ermm aku nk citer pun aku sendiri dah tk ingat..hehehe…..ermmm memang mencabar gak laa shoot sport nie…nak kena tau serba sikit kemampuan pengendalian kamera kita sendiri…

MSF_1857
MSF_1826
MSF_1772
MSF_1792
MSF_1774
Abg Azian…ajak shoot sampai abes event race nie…mak aiii…aku dah naik lemau dah badan aku nie…hehehe biasalah dah kurang stamina nie…ermmm kena g gym laa gamaknya…sebenarnya aku sendiri pun tak tau pasukan mana yang menang malam tue…huhuhu…yang paling seronok time tue ialah abg khalid dengan abg azian….heheheh yelah bini tinggal kat umah..mana taknya seronok sakan..hahahaha…..

MSF_1931
MSF_1973
MSF_1946
1

Yang aku tak tahannya, aku sendiri tak kenal Dr. Faiz ( Angkasawan ) patutlah diorang gelak aku sakan….ermmm takpe2 nasib baik aku nie namanya sama huhuhu….takpe abg khalid..nanti aku gelakkan balik yerr…lepastu lak abg zul dia punyer miang boleh tahan..pantang sikit nampak model2 dia snap dan ajak bergambar..huhuhu aku lak..tak berapa nk pandai nak cakp omputih…nie yang kena masuk kelas bahasa inggeris nie…

Dr. Faiz khaled ( Angkasawan )
MSF_1992
MSF_2037
MSF_2096
MSF_2101
Picture 1

Kami balik dalam kul 12 lebih sampai kat shah alam kul 1.30 pagi rasanya..lepas ajer antor abg khalid dan abg azian aku dengan abg zul lepak minum jap kat Mirza…so aku minum berdua ajer laa…..hehehe sok pagi lak takde apa – apa shoot pun just belah ptg tue aku ada turun outing kat Laman Budaya…shoot potraiture

DSC_0089
DSC_0050

Ini gmbr yang aku shoot belah petang kat Laman Budaya tue…insyllah nanti aku uploadkan full entry gmbr dia nie k…

notabuku :
1. insyallah dalam bulan pose nanti ingat nak settelkan umah baru…nak mengecat2 apa yg patut supaya korang lebih selesa dan lebih rapat dengan aku..hehehehhe
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

03
Aug
09

Cari Tapak….

Bab 1 mulanya

” Di mana tapak, bila nak buka bukan di Setapak mungkin di Gombak ” hehehe sebenarnya aku tengah nak mencari tapak baru serta nak memperkembangkan sayap – sayap aku nie….firstly aku nak upgradekan blog aku nie dulu, insyallah kalau d rezeki dalam Awal tahun depan atau pertengahan blog aku nie aku di upgradekan….nie matlamat aku dulu…yelah kadang –  kadang cemburu pun ada tengok blog – blog kawan – kawan semuanya ada .com sendiri….ermm takpe2 yang penting pelahan – pelahan kayuh, tak lari punyer bak pepatah orang tua berkata lah…

Bab 2 lak….

Pagi tadi aku betul2 malas nak bangun g kerja….memang cukup penat sebab semalam satu Bukit Melawati Kuala Selangor aku terokainya….dia punyai penat susah nk di bayangkan laa..hanya kawan – kawan yang join photoshoot ari Ahad kelmarin tau laaa bagaimana penatnya. Sampai kat opis…mata stok nak mengantuk plus muka lesu jer…mungkin keadaan terlalu panas rasanya aritu….hehehe apa – apa pun aku kasi review sikit gambar Majlis Bertandang Fairuz & Jule nie…yang selebihnya korang tunggu full entry diorang….

MSF_1320

Teaser Majlis Bertandang di Kuala Selangor

Terima kasih kawan – kawan yang joint shoot outdoor nie ( meor , ateng , ajib & fahmi ) dan segulung tinggi terima kasih pada fahmi coz dia yang jadi pemandu arah time shoot outdoor….hahahha Fahmi nie nanti kita lepak – lepak minum k …kalau turun Shah Alam….

Bab 3 katanya

Sebelum aku pergi ke Kuala Selangor aku sempat lagi g mencuci gambar Lomo aku …..heheheh gambar dari kamera baru aku tue Colorsplash Kamera…aku masih dalam experiment lagi nie kat kamera Lomo nie…..nasib baik laa si Fahmi nie ada…heheheh kalau korang nak tau kat Kuala Selangor nie ada 2 orang jer yang layan Kamera Lomo..mak aiii terkejut gak aku bila si fahmi cakap …….mungkin belum terdedah kot kat area sana…takpe2 fahmi ko kena usaha kembangkan Lomo di kuala Selangor k….

colorsplash camera
colorsplash camera
colorsplash camera
colorsplash camera
colorsplash camera
colorsplash camera

notabuku :
1. Colorsplash nie aku pakai negatif Centuria 100, slide negatif aku belum abeskan lagi…ermmm tak sabar lak nak tengok hasil slide negatif lak..
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

31
Jul
09

” Jom Bertopeng” mari kita mencegah….

mari kita mencegah

Mari – mari kita mencegah daripada kita melarat…jom sama – sama kita bertopeng di mana – mana jua….tidak kira di opis atau pun di rumah ataupun di shopping komplex…jangan segan – segan nak bertopeng k….

mari kita mencegah

Sebenarnya….penyakit nie dah menular kat opis aku nie…dah 3 orang yg kena tahan reman ( kat hospital ) sampai sekarang nie satu maklumat or khabar dari diorang…ermmm mudah – mudahan diorang tak positif…yelah…kalau kat opis nie punyer cerita tak boleh dipercaya sangat…biasalah bila di ceritakan kat orang lain segala fakta makta semuanya di tokoh tambah…ermmm tue susahnya kalau cerita berantai nie…memang aku cakapkan orang yang terakhir yang dengar citer nie memang semuanya tak betul…hahahah kalau nak tau cerita yang sebenar – benarnya baik korang g jumpa sendiri orang yang kena tahan reman kat hospital…lagi bagus dari korang dengar cerita dari mulut – mulut orang lain….

notakaki :
1. Si Fuadtopa semalam dah kena tipu ngan aku sebab semalam dia tak kerja, so aku call dia, opis arini ( jummat ) cuti sebab dah 3 org staff Pengurusan fasiliti dah kena serangan H1N1 nie….nasib baik ko datang gak kerja arini …..cabuts…sorry ye fuadtopa..
2. Aku nampak macam ” Optismes Primes ” tak..hahhahhha
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

30
Jul
09

Kalau Anda Gembira….Tepuk taNgan…

” kalau anda gembira tepuk tangan  tap..tap..tap..tap..
kalau anda gembira tepuk tap..tap…tap…tap…
kalau anda gembira begini la caranya
kalau anda gembira tepuk tangan tap..tap..tap..tap…”

Allahamdulliah…akhirnya sampai jua gak barang yang aku menanti – nanti macam bola penalti….hahahahha…..apa lagi kalau tak lain tak bukan ” coloursplash camera ” cukup teruja sangat aku bila kamera sampai kat umah tengahari tadi….

Abg Pos  : Hai wak! kalau d bungkusan jer mesti wak yg amek nie…huhuhu nie mesti barang anak yer…
Ayah aku  : Biasalah budak2 zaman sekarang nie….aku pun tak tau barang apa anak aku beli nie dari semalam dia tunggu…
Abg Pos  : Biasa lah wak…..nah wak sain kat sini yer….
Ayah aku  : ok…..

Setelah ajer ayah aku sain…dia terus call aku yang mana time tue dah kul 1.00 tghari…huhuhu aku lak tak perasaan sebb aku dh tido kat opis…memang niat nak balik tapi rasa malas lak…tapi bila aku tgk ada misscall dari umah…aku terus balik ke rumah tanpa ragu – ragu…huhuhu rupa – rupa camera yang aku order dari LOMOKIDS dah sampai umah… perghh……memang tak di sangkal lagi…heheheh….. kalau korang nak beli kamera lomography nie meh singgah kat http://lomokidsshop.blogspot.com/

MSF_9824
MSF_9827
DSC02843
DSC02852

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

GENG POWER RANGGERS….

Oppss….lupa lak…nie ada tambahan punyer citer….hehehe aku nak perkenalkan Geng – geng power ranggers tapi aku hanya kenal segelintir ajer…hehehe diorang nie dah lanjer aku makan kat sebuah kedai kat selayang…memang sedap beb….nama kedai aku lupa lak…yang aku tau kedai nie yang aku makan nie ialah cina mualaf…huhuhu bini dia melayu laki dia cina…ermmm tapi memang ramai org melayu makan kat situ….takpe2 nanti aku tau nama kedai tue aku akan updatekan k….jom kita berkenalan dengan geng – geng power rangers…..

MSF_9817
MSF_9795
MSF_9796
MSF_9802
MSF_9811
MSF_9790

Thanks zed a.k.a red power rangers ( gambarnya kat atas half face tue ) lanjer aku makan…ermmm nanti lanjer lagi tau…kalau korang nak tau camner aku berkenalan dengan gadis ranggers nie ialah salah sorang nie adalah xclient aku..huhuh safrina ( gmbr second ), lagi satu kalau korang nak berkenalan ngan gadis power ranggers nie aku dah add link kat blog aku..so korang leh laaa singgah2 yer….lagi satu kalau korang nak berkenalan / mencari awek diorg supply sekali…hehehehe so korang rajin2 laaa yer…aku? ermmm just kawan boleh laa kot…..

ok lah…nak layan camera baru aku jap nie…..zaaaaassssssss……..

notakaki :
1. Gambar – gambar gadis nie si Zed yang capture…huhuhu biasalah dia baru ajer nak main DSLR nie…huhuhu
2. Aku nak buka tagalong nanti kat kuala selangor pada 1&2 bulan 8 nie, pada sesiapa yg nak join sms aku k…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

25
Jul
09

The Solemnization & Reception of Fairuz & Jule

The Solemnization day

Fairuz & Jule

4 July 2009, saturday

MSF_8288
MSF_8407
MSF_8430
MSF_8495
MSF_8569
MSF_8556
MSF_8565
MSF_8647
MSF_8611
MSF_8784
MSF_8866

The Reception day

Fairuz & Jule

5 July 2009, sunday

DSC_0020
DSC_0060
DSC_0103
MSF_9058
MSF_9046
DSC_0130
DSC_0139
DSC_0180
DSC_0186
MSF_9163
DSC_0311
DSC_0747
MSF_9361
DSC_0742
DSC_0713
MSF_9396
DSC_0691
DSC_0445
DSC_0660
DSC_0617
DSC_0655

Wow….sekali gus aku updatekan dari Solemnization hingga la reception Fairus & Jule…hope korang happy k…dan aku mohon maaf bebanyak sangat sebab lambat aku nak updatekan korang punyer picass dalam blog aku…huhuhu so sekarang aku dah updatekan….sorry yerr fairuz & jule…

Kalau korang nak tau si fairuz nie adalah adek kepada Ajib kita nie…hehehe nasib baik laa perangai si fairuz nie tak sama dengan si ajib yang gatal miang…hahahaha…oppsss terlebih sudah…hahahah….memang seronok bila dapat shoot pasangan nie…semuanya ok jerr hahaha macam perangai ajib gak laa semuanya boleh jerr…

Minggu depan aku jugak shoot pasangan nie di belah lelaki pulak ( Fairuz ), di kuala selangor….ermmm rasa teruja lak bila dapat shoot di kampung sendiri, insyallah aku akan buat yang terbaik untuk pasangan nie kat kuala selangor…hahahah nak jerr soh diorg berendam kat parit..hahahaha jahat- jahat….so korang stay tune untuk gmbr – gmbr di kuala selangor plak dan paling bestnya si ajib nak sewakan hotel kat kuala selangor…pergh…layan beb dapat tido kat hotel.. tapi yang sedihnya aku tak dpt join untuk shooting golf yang tarikhnya jatuh pada yg sama lak tue…takpe2 yang penting aku nk dptkan shoot yg terbaik kat kuala selangor nanti…

Ermmm pada kawan – kawan si fairuz & jule korang tengok k gmbr – gmbr diorg nie….yang mana nak langsungkan majlis korang nakkan photographer korang hired aku k…heheheh buat promosi plak ….tak salahkan…oklah…korang enjoy this picass k…zaaaassss…

Picture 1

notakaki :
1. Aku nak buka tagalong nanti kat kuala selangor pada 1&2 bulan 8 nie, pada sesiapa yg nak join sms aku k…
2. Petang nie aku balik ke kuala selangor, pada sesiapa yg nak ajak aku TT jom laa malam nie yerrr, aku ada kt kmpung seminggu k….mau jauhkan diri sekejap…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com