Archive for the 'Portraiture' Category

03
Jun
09

Tak Seindah Wajah….

Kadang – kadang ada tak korang pikir….?hidup kita nie macam anak panah, kita dah ada sasaran, tepat pada sasaran, kita dah aim bagus kat sasaran tue tapi bila ditiup angin, anak panah menyimpang pada sasaran….lain yang kita nak lain yang kita dapat…..ermmm ntahlah tiba – tiba terasa sedih lak bila pikir  kisah hidup nie…tapi nak buat camner…hidup kena teruskan….aku sendiri pun tak tau mengapa aku leh taip sebegini….? mungkin aku duk terperap dalam bilik rasanya kot….? korang lak macam mana? ada tak pikir pasal perihal kehidupan korang? mesti ada kan…mustahil takde…

Kalau korang amati lagu nie…mesti korang faham maksud lagu nie….kadang – kadang tak salah orang muda dengar lagu2 lama…sebab lagu2 lama nie semuanya ada maksud tersirat….so korang dengar – dengarkan lagu nie baik – baik…mana la tau korang ada buat salah ker kat sapa2, kat kawan – kawan ker? waktu berkerja ker? dan sekutu sepapat dia lah…

Hahahaha korang lak jangan la risau kat aku nie…aku takdenya nak makan racun ker apa benda kejadah yang tak dtg faedah….biasalah bila duk umah sorang – sorang nie mestilahh terpikir yang bukan2…ermmm apa – apa pun aku mesti usaha bersungguh2 apa yang aku ingin kecapinya…insyallah sekiranya jalan yang aku pilih tue betul2 tepat pada sasarannya….aku harap korang pun sama gak…kena bersungguh2 apa yang korang lakukan….

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Tahniah ! cikyan dah grad…yeyayey

Aku ucapkan tahniah kat cikyan sebab dah graduates uitm ari sabtu aritu…hope lepasnie cari keje cepat2 yer…kalau tak pun cikyan sambung jerr belajar lagi…mana laa tau d rezeki jadi pensyarah ker….huhuhuhu….nie aku masukkan gambar korang semua dalam nie k….hope korang semua dah ada hala tujuan masing – masing…kira anak panah yang sudah ada aim pada sasarannya…heheheheh jom layan picass….

MSF_0411
MSF_0425
MSF_0462
MSF_0433
MSF_0445
MSF_0458

aku mohon maaf pada cikyan and the gang coz…aku tak dapat nak stay lama 2 sangat..sebab aku kena gerak ke perak dan kena sampai kat sana sebelum jam 5 ptg….heheheh kalau takde program lak…kompom sampai ke senja aku bawak korang semua bergambar….hahahha nasib tak menyebelahi korang so aku kena gerak awal….oklah….sampai kat sini ajerr coletahan aku untuk tgh malam nie……bye….

notabuku 1 : Asyik melepas jerrr aku nie…aduyaii2 nak kena mandi bunga ke apa?hahahahaah lawak2

notabuku 2 : stay tune wedding fandi & ayie


‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements
21
May
09

Mama On Action….

Maternity Photoshoot

Pasangan : Siti & Nazri

Lokasi : Taman Tasik Shah alam

DSC_0141

Thanks kak siti dan suaminya sebab diorang sporting untuk gambar diorang nie di rakam…huhuhu sebelum kak siti bersalin nak gak sekeping 2 gmbr beliau tengah sarat mengandung…hehehe nanti leh citerkan kat anaknya…yang abg faiz yang amek gmbr mak dan ayah nya…wawawawa bangga lak sekejap..ish2…

Aku bukan sorang saja shoot kak siti dan suaminya…kali nie aku bersama tom…bukan tom ..tom bak…hahahha tue hanya gelaran aje..nama sebenar mdnurie, kalau nak tau sapa mdnurie nie aku rasa aku dah kenalkan korang masa entry yg lepas..dulu pengguna nikon si tom nie tapi sekarang menjadi user canon lak…huhuuhu lepas nie aku sendirian laa nampaknya…

Oppss terkeluar tajuk lak….ok lah sebenarnya aku yang ajak kak siti untuk shooting nie..tak tau lak dia nak..huhuhuhu apa lagi macam belangkas la aku nak shoot…yelah nie kira shoot maternity yang pertama…sebelum nie aku tak pernah nak shoot lagi sebab takde orang nak sudi menawarkan diri untuk shoot….huhuhu hope lepas nie ada lah pasangan yang sudi gmbr diorang nie dirakam..hahahha pasal harga korang leh direct email…nanti aku akan berikan quatition…

Oklah..nak cerita panjang2 sgt pun tk berapa nk sedap…sebab aku baru ajer sampai umah, sebab siang tadi temankan sahabat aku si Tom beli body canon baru di Foto Selangor..hahahha rasa panas jerr badan nie…tue pasal nak berkarya tak leh sesangat sebab nak mandi kasi suhu badan turun…hahahaha lawak2. so picass time…..jom layan…

DSC_0066
DSC_0028
DSC_0045
DSC_0115
DSC_0074
DSC_0246
DSC_0396
DSC_0467

Hope lepas nie sekiranya ada ibu – ibu yang tengah mengandung dan inginkan gmbr diorang dirakam boleh hubungi aku atau melalui email.hehehe promotkan diri sendiri lak..hahahah insyallah aku akan buat yang sebaik yang mungkin

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

04
May
09

Marul & Awin – Outdoor Potraiture

Tarikh : 26 / 04 / 2009

Lokasi : Sekitar Putrajaya

DSC_0144

Salam semua…..

Buat pengetahuan faiz semalam baru je balik dari Kuala Kangsar…memang best walaupun faiz ke sana hanya Tag along with Tom@rosyam…dan bersama seorang lagi Mior. Memang penat sangat sebab cover dua pengantin di waktu yang berlainan, so nak citer lebih lanjut korang kena tunggu k…..sekarang jom kita citer pasal dua pasangan nie dulu Marul & Awin nie…heheheh

DSC_0092
DSC_1480

Kali nie pun faiz tag along jugak…kata faiz nak belajar something so apa salahnya belajar dengan kawan – kawan kan…thanks to mior sebab ajak faiz untuk join sesi potraiture outdoor nie kat putrajaya…heheheheh dan tak lupa pada Marul & Awin coz diorang nie memang sporting giler…

Memang banyak benda yang kita perlu explore dalam potraiture nie…bukan mudah nak dptkan yang terbaik….sampaikan kami buat hingga ke malam sebab nk dptkan satu gambar yang tergambar bagi pasangan nie….

DSC_1552
DSC_1500

Dan tak lupa pada Ajib sebab dia banyak gak tunjuk ajar dalam nk dapat reflector/ bayang di dinding…thanks bro…nanti aku lanjer ko minum kopi jer…hahahah tapi malang tak berbau sebab faiz dengan tiba- tiba aje dapat pening kepala….alahaiii faiz dah mula merasakan keseronokan nk shoot terhalang….so faiz tk banyak sangat shoot aritu..walaupun kami buat sampai malam…yelah kadang – kadang sakit nie tak menentu betul tak…apa – apa pun faiz bersyukur sebab pening kepala nie tak laa terlalu melarat sangat…sebab dapat panadol dari awin…thanks erk awin kasi panadol..

so apa – apa pun jom layan serba sedikit gambar – gambar diorang nie….

DSC_0178
DSC_1464
DSC_1565
DSC_1646
IMG_9844
DSC_1701
DSC_1738
Picture 1

Thanks kat mior, tom, ajib dan qayyum sudi mengajak faiz turut serta dalam sesi photoshoot nie…jasa korang aku tak lupa…

p/s : Korang nak tau citer pasal di kuala kangsar, perak masa cuti hari pekerja so kurang kena stay tune..next entry..

‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

31
Mar
09

Takde Kerja Cari Kerja ?

Takde kerja cari kerja ? minggu lepas memang aku takde shoot wedding….so aku free laa sikit, so bila takde kerja rasa lain lak kan….tue pasal benda lain aku shoot…heheheh nie adalah first time aku shoot model nie….memang terus terang aku cakapkan aku memang zero dalam bab modeling nie…main hentam jer..
DSC_0011
DSC_0504

Thanks to alin sebab dia yang organize model…dan kawan – kawan yang hadir untuk join photoshoot aritu, memang seronok gak shoot model ni…..sebab  asyik shoot wedding jer…sekali sekala try lak shoot lain…mana la tau dapat idea fresh untuk shoot wedding nanti…hahahahah kira aku cari ilham gak laa masa shoot modeling nie….igt senang ker nak arrangekan modeling nie?

DSC_0051
DSC_0356

Masih banyak lagi yang aku perlu pelajarinya….insyallah akan aku perbaikikan lagi utnuk memantapkan lagi aku dalam arena dunia fotografi nie..modeling – modeling yang disediakan alin nie sebenarnya ada 6 orang…yang sempat shoot hanya 3 orang sahaja sebab masa takde…dapat shoot 3 orang modeling nie pun dah pening nie nak suruh shoot semuanya…alamaknya memang deman laaa…hahahahha

DSC_0383
DSC_0118
Untitled-1
DSC_0327

kitorang abes shoot dalam sekitar 12 tghari….nk lama2 kesian lak…modeling si alin nie…heheheh kena amek berat sikit…hahahaha penat tue memang penat tapi seronok..sesangat tapi aku ucapkan takziah kat member aku si mior sebab dia yang arrangekan kawan2 untuk join sesi photoshoot modeling nie..last2 dia tak dapat hadir sebab dia kena satu penyakit misteri….heheheh ‘ renung – renungkan dan selamat beramal ‘.

IMG_0071
Picture 1

hehehehe jangan marah tau….sempat gak bergambar ngan modeling…hehehe thanks to Ajib sebab dia yang shoot gambar aku….

Nota tangan : korang stay tune k….sebab yang nie gak adalah first time aku shoot….bukan senang nak dapat lesen besar nak shoot kat situ…so korang jangan kemana- mana k…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

08
Feb
09

Portraiture – Duhal & Jun

DSC_0087

DSC_0134

DSC_0117

DSC_0262

DSC_0060

Untitled-2

Aku masih belajar dan belajar untuk dapatkan yang terbaik…thanks duhal & jun sebab luangkan masa bersama aku tuk lakukan photoshot di sekitar putrajaya semalam.Duhal nie member aku dari kecik lagi sekolah pun sama….perangai suka tergelak tp time bergambar muka serius jer…hahahha duhal ko memang tak pandai berlakon depan kamera laaa. Apa – apa pun photoshot berjalan ngan lancar.Thanks bro…

Kamera baru?heheheh selepas je abes photoshot malam tadi aku terus ke bangi, pasal apa, sebab member aku nk angkat kamera D70s….ok lah tuk permulaan bermain kamera,jangan lepasni jangan hangat tahi ayam sudah…hahahaha  malam tadi selesai sahaja jual beli, aku terus balik umah…tgk jam sudah kul 4 pagi…mak aiiii dah laaa sok paginya mau g batu cave…last2 memang tk g sebab aku bangun kul 2 tghari…hahahahaha rugi tk dpt shoot thaipusam tahun nie…sedih beb…

So…ari nie aku uploadkan potraiture duhal & jun sebabnya aku dah puas tido…jadi korang layan laaa k…

p/s : korang tunggu entry solemnization Duhal & Jun k…stay tune k…

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

03
Feb
09

Family Portraiture

DSC_0014

DSC_0019

DSC_0139

DSC_0039

First time shoot ‘ family portraiture ‘ nie agak kekok gak sebenarnya tapi aku cuba gak dapatkan yang terbaik…apa – apa pun thanks kat Asmidar kerana beri peluang shoot adik beradik dia dan pada akak asmidar terima kasih lanjer makan..hehehe akak memang cool orangnya dan sporting..Insyallah kalau nak buat family portraiture lagi jangan lupa panggil saya k…

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com