Archive for the 'weddingDay' Category

25
Jul
09

The Solemnization & Reception of Fairuz & Jule

The Solemnization day

Fairuz & Jule

4 July 2009, saturday

MSF_8288
MSF_8407
MSF_8430
MSF_8495
MSF_8569
MSF_8556
MSF_8565
MSF_8647
MSF_8611
MSF_8784
MSF_8866

The Reception day

Fairuz & Jule

5 July 2009, sunday

DSC_0020
DSC_0060
DSC_0103
MSF_9058
MSF_9046
DSC_0130
DSC_0139
DSC_0180
DSC_0186
MSF_9163
DSC_0311
DSC_0747
MSF_9361
DSC_0742
DSC_0713
MSF_9396
DSC_0691
DSC_0445
DSC_0660
DSC_0617
DSC_0655

Wow….sekali gus aku updatekan dari Solemnization hingga la reception Fairus & Jule…hope korang happy k…dan aku mohon maaf bebanyak sangat sebab lambat aku nak updatekan korang punyer picass dalam blog aku…huhuhu so sekarang aku dah updatekan….sorry yerr fairuz & jule…

Kalau korang nak tau si fairuz nie adalah adek kepada Ajib kita nie…hehehe nasib baik laa perangai si fairuz nie tak sama dengan si ajib yang gatal miang…hahahaha…oppsss terlebih sudah…hahahah….memang seronok bila dapat shoot pasangan nie…semuanya ok jerr hahaha macam perangai ajib gak laa semuanya boleh jerr…

Minggu depan aku jugak shoot pasangan nie di belah lelaki pulak ( Fairuz ), di kuala selangor….ermmm rasa teruja lak bila dapat shoot di kampung sendiri, insyallah aku akan buat yang terbaik untuk pasangan nie kat kuala selangor…hahahah nak jerr soh diorg berendam kat parit..hahahaha jahat- jahat….so korang stay tune untuk gmbr – gmbr di kuala selangor plak dan paling bestnya si ajib nak sewakan hotel kat kuala selangor…pergh…layan beb dapat tido kat hotel.. tapi yang sedihnya aku tak dpt join untuk shooting golf yang tarikhnya jatuh pada yg sama lak tue…takpe2 yang penting aku nk dptkan shoot yg terbaik kat kuala selangor nanti…

Ermmm pada kawan – kawan si fairuz & jule korang tengok k gmbr – gmbr diorg nie….yang mana nak langsungkan majlis korang nakkan photographer korang hired aku k…heheheh buat promosi plak ….tak salahkan…oklah…korang enjoy this picass k…zaaaassss…

Picture 1

notakaki :
1. Aku nak buka tagalong nanti kat kuala selangor pada 1&2 bulan 8 nie, pada sesiapa yg nak join sms aku k…
2. Petang nie aku balik ke kuala selangor, pada sesiapa yg nak ajak aku TT jom laa malam nie yerrr, aku ada kt kmpung seminggu k….mau jauhkan diri sekejap…
‘KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

Advertisements
13
Jul
09

we wedding together…

Jom layan video clip nie sambil tengok gambar kat bawah nie k….

Syila&Razis / Fieza&Azman

Lokasi : Cheras Jaya

Tarikh : 28 June 2009

Photographer : Me, Tom and Meow

MSF_7319
MSF_7381

If kalau korang ingat nie adalah full entry untuk teaser aritu ‘ 2 couple wedding ‘ diorang nie adik beradik si Syila ( akak ) & Fieza ( adek ), wow memang seronok betul bila disandingkan bersama – sama…..

Hahaha memang satu pengalaman yang seronok sebab kena cover pengantin sekali 2 gus…korang lak camner? mesti ada kan…hehehe tapi jarang – jarang kita dengar. Oklah banyak cerita pun tak gunakan…so korang layan gambar – gambar kat bwah nie k…..

MSF_7453
MSF_7452
MSF_7511
MSF_7810
MSF_7553
MSF_7797
MSF_7737
MSF_7744
MSF_7768
MSF_7727
MSF_7781
MSF_7887
MSF_7961
MSF_7967
MSF_8016
MSF_8083
MSF_8149

Oppss…i’m sorry…hahahah minggu nie punyer gambar fully black n white…ntahlah nape aku suka lak layan B/W nie….hope korang tak kisah k….i’m sorry….

notakaki :
hehehe bila layan video clip john travolta punyer pasal laaa editing aku semuanya aku buat b/w……jangan marah yerrr…cabuts…..

KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

08
Jul
09

SOLEMNIZATION OF FIEZA & AZMAN

MSF_6561

The Solemnization of  Fieza & Azman

Lokasi  : Cheras

Tarikh : 27/6/2009

Kalau korang nak tau nie…adalah entry yang lepas yang aku pernah katakan 2 couple wedding….tapi nie adalah majlis pernikahan adeknya pada ari sabtu..manakala akaknya pula pada hari jumaat….so aku berterima kasih banyak2 sebab si Tom @Rosyam Nor sanggup import aku untuk cover majlis diorang nie…memang seronok bila berkerja bersama2 nie yer…..

Oppss….terlupa lak….aku bukan berdua ajer…ada seorang lagi pemain import iaitu Meor…hehehe memang cukup malang laaa time amek shoot nikah diorang nie….bukan pada pasangan tau tapi pada kami as photog nie….hahahahaha kitorang kena saman daaaa sebab melebihi had laju….hahahaha lawak2 dah laa si meor takde lesen..nasib baik laaa si polis tue tak tanya pasal lesen..kalau tak kompom laaa banyak citer….

Oklah apa yang berlaku tue mesti ada hikmahnya…yang penting kerja – kerja kami kena teruskan tanpa membuat muka2 masam kat majlis pernikahan diorang nie…hahahaha opsss terlebih sudah…dah – dah apa kata korang layan gambar2 dulu yer….nanti aku upload lak majlis persandingan diorang nie….ohh yee lagi satu gambar2 pernikahan si fieza dan azman aku masukkan sikit jer…hehehe saja je nk bagi korang tak puas..ahahhaaha

MSF_6397
MSF_6378
MSF_6393
MSF_6430
MSF_6383
MSF_6486
MSF_6505
MSF_6543
MSF_6639
MSF_6662

notabuku :
En. Meor lepasnie kasi amek lesen kereta yer…huhuhuhu buat cuak aku jer wei…ish2 mati2 aku ingat ko d lesen kereta, lepasnie biar aku bawak aje…hahahahaha
‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz
+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

06
Jul
09

Ajib ke yang ‘ KAWEN ‘ nie…?

MSF_9396
DSC_0713

hahahahah lawak2 kalau si ajib nie baru nak kawen…korang jangan nak buat2 cerita yer…kalau nak tau nie adek ajib yang kawen bukan si ajib yang kawen…hahahah semalam memang seronok walaupun shoot sorang2…sapala aku nie…huhuhhu apa – apa pun kerja kena settelkan dengan berjaya…walaupun agak penat sikit…thanks ajib dan pasangan pengantin coz berikan kepercayaan kat aku.oklah nie aku letak dulu 2 keping gambar dulu yer….yang lain tue kena tunggu sebab karang kata potong ” Q ”  tak best laaa apa orang kata nanti…heheheh

Semalam dapat makan buah rambut…mmg sedap beb…thanks yer jule sebab bwak rambutan time shoot outdoor korang…heheheh kalau d lebih2 kat pokok tue bawak laa kat shah alam yer…

notabuku :
arini badan agak lemau sikit….rasa nak makan bubur mcd jer nie…sapa yer nak lanjer aku makan bubur mcd…hehehe
‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘
mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

03
Jul
09

Snack Preview – 2 couple on wedding

MSF_7850

MSF_8069
MSF_7944

Korang nak tau cerita selanjut….stay tune k….nie second time shoot 2 couple weeding …….hehehehehe

notabuku :
esok ada wedding…sesiapa yang nak follow aku sok sms ajer k…sorry laa lambat bagtau…hahahaha bosan lak shoot sorang2 nie…
‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

29
Jun
09

Aku Bukan Superman !

Apa macam…agak2 anak – anak korang macam superman tak? atau suparman…hihihihi memang seronok laa kalau aku nie superman..semua benda akan aku buat cepat dengan sekelip mata jer beb…hehehe aku buat keje kat opis arini pun dah macam superman dah….kiri kanan aku buat kerja…memang cukup banyak benda yang kena settelkan…lagi2 bab interior design…memang duk pening laaa gamaknya bila nak mulakan kerja….nasib baik lah aku nie lelaki kalau tak memang nak menangis dibuatnya…hahahahah kalau aku nie perempuan kompom laa dah banjir kat opis aku nie…oklah korang layan video klip nie….kalau korang nak tau penyanyi nie adalah anak Ahmad Dhani…..enjoy k…

……………………………………………………………………………………………………………………

WEDDING

DR. ALI & MALINI

Lokasi : Taman Selayang

Tarikh : 6 June 2009

MSF_2999
MSF_3090
MSF_3135
MSF_2986
MSF_3212
MSF_3640
MSF_3838
MSF_3876
MSF_4007
MSF_4036

Thanks to abang Sham dari Kaseh….sebab beri peluang untuk aku cover majlis bertandang Dr. Ali & Malini…hehehe memang seronok bila berkerja sama dengan diorang nie lagi2 si Malini nie…yang memang suka bergambar dan sentiasa nak senyum jer bila nampak muncung lens aku bila ke arah dia..hahahah memang susah aku nak katakan dan ini juga adalah first time aku shoot pasangan yang ada gelaran DR. nie..hehehe memang agak gementar gak laa..tapi semuanya berjalan dengan lancar.

Apa – apa pun aku ucapkan selamat pengantin baru kat korang yer…semoga ke akhir hayat..amin….

MSF_4101
Picture 2

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com

24
Jun
09

Engagement – Gabriel & Sharon

MSF_2149

LOKASI : BANDAR SUNGAI LONG, CHERAS


Kali nie aku dapat assigmt. engagement non malay….so kira kali ke – 2 laaa aku dpt shoot untuk non malay, huuhuhuhu walaupun pernah buat tapi aku masih kekok lagi….tapi nasib baik laaa uncle david sudah terangkan segala susul atur / flow majlis engagement sharon nie…..tak ku sangka selepas saja shoot job untuk neslon & jane dapat pulak gabriel & sharon…..thanks to akmal coz berikan kepercayaan kat aku dan qayyum….heheheheh sebenarnya nie job qayyum…aku just tagger ajer.

Memang seronok shoot non malay nie…kebanyakkan diorang nie peramah orangnya…haahahah dan yang tak ku sangka lagi si gabriel nie adalah seorang enginer F1….mak oiii…memang tak ku sangka beb aku dapat bersalam enginer F1….tapi aku lupa gabriel nie dari pasukan mana..hahahahha lantak laa janji aku dapat bersalam dengan enginer…mana laa tau dpat tiket free tgk F1 heheheheh….apa – apa pun korang layan gambar yang tak seberapa dari aku yer….semuanya aku pakai gear baru..so memang pening sikit tang dia punyer colourbalance….hehehehhe cayok2….

MSF_2161
MSF_2144
MSF_2378
MSF_2525
MSF_2557
MSF_2446
MSF_2609
MSF_2826
MSF_2878
MSF_2901
Picture 2

‘ KAMI TAK BESAR DAN KAMI TAK KUAT, APA YANG PENTING KERJASAMA ‘

mohdshairulfaiz

+60126181530
mygallery picture
my_email : shairulfaiz@gmail.com
YM : shairulfaiz_eg6@yahoo.com